Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Parlamentul a fost înconjurat…

FOTO Parlamentul a fost înconjurat de două garduri și mai mulți carabinieri

Pe lângă gardul de fier ridicat anterior în jurul Legislativului, în această dimineață Parlamentul a fost înconjurat de încă un gard, mai mic, dar și de mai mulți carabinieri. Securitatea maximă a fost adusă în discuție și în timpul ședinței Parlamentului, în cadrul căreia Andrian Candu a specificat că aceste măsuri au fost luate pentru funcționalitatea instituției.

„Pe lângă gardul de milioane au mai apărut și niște gărdulețe. Deputații au fost nevoiți să înconjoare străzile adiacente pentru a parca mașinile. Angajații MAI ne direcționau pe diferite străzi, cerând să ne legitimăm”, a spus Tudor Deliu în plenul Parlamentului.

„Parlamentului nu este o fortăreață și nu ne aflăm pe timp de război. Cu ce ocazie un polițist oarecare să îmi ceară pe str. Sfatul Țării să mă legitimez, iar asistentei mele să îi spună să se ducă acasă pentru că azi este zi de odihnă?”, a adăugat și deputata Maria Ciobanu.

În răspuns, Andrian Candu a menționat că ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, i-a comunicat că sunt proceduri luate pentru a asigura funcționalitatea instituțiilor statului în cazul în care sunt declarate proteste: „Ei acționează în baza legii și a protocoalelor de securitate. În situația în care au existat că informații că se pregătesc anumite proteste cu elemente de violență și agresivitate, sunt obligați să ia anumite măsuri”.

Mișcarea de Rezistență ACUM a organizat în această dimineață un protest în fața clădirii Parlamentului, în contextul audierilor cu privire la furtul miliardului, care au fost însă anulate pentru săptămâna viitoare. Totodată, în fața Parlamentului s-au adunat și susținătorii PDM, care au manifestat împotriva mișcării de rezistență.

Foto: Facebook/Maria Ciobanu
Foto: Facebook/Maria Ciobanu