Permis pentru bicicletă. Poliția națională vrea să implementeze un proiect în acest sens

712

O nouă abordare a educației rutiere în rândul copiilor urmează să fie demarată în Republica Moldova de Poliția Națională, în parteneriat cu administrația publică locală. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe, desfășurată la Inspectoratul General al Poliției.

Proiectul are ca scop reducerea accidentelor cu implicarea copiilor care astăzi, este una îngrijorătoare, și urmează să fie pilotat în raioanele Rezina și Ungheni, unde sunt amenajate „Orășelul siguranță copii” .

Grupul țintă sunt elevii claselor a IV-XII, care vor fi instruiți atât teoretic cât și practice de polițiști, a ceea ce înseamnă circulaţia cu bicicleta. Ulterior le testezi cunoştinţele teoretice, iar apoi cele practice, după care urmează momentul cel mai aşteptat: înmânarea permisului de biciclist. Acest proiect nu este unul întâmplător, el venind pe fondul creșterii accidentelor rutiere cu implicarea copiilor în calitate de pietoni și cicliști.

Amintim că, Poliția a inițiat la începutul acestui an campania „Bunici grijulii” ce are drept scop asigurarea securității copiilor în trafic și la trecerile pietonale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente