„Vă rog să închideți cantina, rog deputații să revină la lucru”. Ședința Parlamentului a fost amânată din lipsa de cvorum

вававав

În timpul ce se dezbătea un proiect de lege în Parlament, Vladimir Voronin l-a atenționat pe președintele legislativului, Andrian Candu, că ședința nu poate să aibă loc din cauza lipsei de cvorum. În acel moment, în sală se aflau 38 de deputați. Inițial, la începutul ședinței de astăzi în plen erau prezenți 91 de deputați.

Andrian Candu a rugat ca numărătorii să vină în sală.

„Noi suntem în proces de elaborare și inițiere a noului regulament al Parlamentului și cu siguranță acest subiect legat de cvorum la dezbateri va fi revizuit. Asta pentru că în toate parlamentele, inclusiv în Congresul Statelor Unite sau alte parlamente din alte țări occidentale se constată cvorumul doar la vot. Da, aveți dreptate, potrivit regulamentului nostru este nevoie ca și în cadrul dezbaterilor să avem cvorum”, a ținut să explice Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a anunțat o pauză de 5 minute și a rugat să fie închisă cantina și toți deputații să revină în sală.

Sunt 45 de deputați în sală nu este cvorum.

În decurs de 10 minute, Biroul Permanent al Parlamentului se va convoca de urgență pentru a lua o decizie în acest sens.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente