08:06:29 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Mișcarea ACUM cere, în fața Parlamentului, investigarea miliardului furat, pedepsirea hoților, publicarea raportului Kroll 2 și adoptarea Legii Magnițki

Politică 04.10.2018 08:55 Vizualizări1933 Autor: Ziarul National
VIDEO // Mișcarea ACUM cere, în fața Parlamentului, investigarea miliardului furat, pedepsirea hoților, publicarea raportului Kroll 2 și adoptarea Legii Magnițki


UPDATE // Măsurile sporite de securitate de astăzi din fața Parlamentului au fost puse în discuție și la ședința de astăzi a Legislativului. Liberal-democrații Maria Ciobanu și Tudor Deliu au întrebat de ce a fost nevoie de instalarea gardurilor de fier și mobilizarea atâtor polițiști, astfel încât deputații au fost obligați să se legitimeze sau să-și parcheze mașinile la mai multe străzi distanță de Parlament.

În replică, spicherul Andrian Candu a spus că organele de drept ar fi avut semnale vizavi de „proteste cu elemente de violență” și de aceea au fost luate aceste măsuri de securitate: „Nu văd nimic ieșit din comun”.

UPDATE // Protestatarii s-au mutat în fața Guvernului să ceară investigarea miliardului sustras din sistemul bancar. Vicepreședintele PDA, Alexandru Slusari, acuză faptul că cetățenii R. Moldova sunt obligați să „plătească dublu” banii furați din republică, 13% din PIB. Aceste surse ar fi ajuns pentru majorarea salariilor și pensiilor, reparația drumurilor, procurarea de locuințe pentru anumite categorii de cetățeni etc.

Liderul PDA, Andrei Năstase, a explicat că protestatarii au venit la Guvern, după ce guvernarea ar fi organizat, la Parlament, contramanifestații. Acolo protestează în aceste momente un grup de tineri democrați împotriva finanțării PAS și PPD „de către oligarhi străini, certați cu legea”.


Mișcarea de Rezistență Națională protestează în această dimineață în fața Parlamentului, cerând investigarea beneficiarilor furtului miliardului, publicarea raportului Kroll 2 și votarea Legii Magnițki în Parlament.

Protestatarii spun că, în timp ce cetățenii plătesc pentru furtul miliardului, nimeni nu a fost pedepsit până acum și niciun bănuț nu a fost recuperat.

În fața Legislativului au fost mobilizate importante forțe de ordine și instalat un gard de fier, iar manifestanții protestează departe de ușile de la intrare în Parlament. Aceștia sunt ținuți aproape de bulevardul Ștefan cel Mare și scandează „Jos mafia!”, „Miliardele-napoi!”.

Menționăm că astăzi în Parlament urmau să fie audieri în privința miliardului furat și investigațiilor derulate de către organelor de drept, dar acestea au fost amânate ieri, de către Biroul Permanent al Parlamentului, pentru săptămâna viitoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md