04:22:06 20.04.2024
Stiri

Reușită istorică: Oamenii de știință au CONECTAT creierele a trei persoane

Știri 04.10.2018 08:00 Vizualizări1204 Autor: Ziarul National
Reușită istorică: Oamenii de știință au CONECTAT creierele a trei persoane


O echipă de neurologi a reușit să conecteze creierele a trei persoane, o premieră la nivel mondial. Fiecare dintre cei trei știa ce gândesc ceilalți doi subiecți.

Cei trei au fost puși să conlucreze pentru a juca împreună Tetris. Doi dintre ei colaborau la nivel mental pentru a ști dacă formele care veneau trebuiau rotite, iar un al treilea executa comanda, arată Science Alert, citat de ziare.com

Sistemul folosit de oamenii de știința se numește BrainNet, iar pe viitor poate fi folosit pentru a fi interconectate creierele unei mase de oameni sau chiar pentru a ne conecta creierul direct la Internet, explica oamenii de știință.

Lăsând la o parte metodele stranii de comunicare la care se poate ajunge, BrainNet poate arăta însă, în detaliu, cum funcționează creierul omenesc.

„Prezentăm BrainNet care, după cunoștințele noastre, este prima interfață directă non-invazivă creier-la-creier pentru transmiterea de informații.

Rezultatele noastre preliminare indică posibilitatea unor viitoare interfețe creier-la-creier, care să permită rezolvarea problemelor împreună, folosind o rețea socială de creiere conectate”, au transmis cercetătorii.

Același grup de cercetători, de la Universitatea din Washington și Universitatea Carnegie Mellon, a reușit anterior să asocieze cu succes două creiere, punându-i pe participanți să răspundă împreună la un set de 20 de întrebări de cultura generală.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md