22:52:08 19.04.2024
Stiri

Sportivii României şi ai Republicii Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret

Sport 03.10.2018 16:40 Vizualizări2213 Autor: Ziarul National
Sportivii României şi ai Republicii Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret Agerpres


Sportivii României şi ai Republicii Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), programate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires, a anunţat preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

Acesta a explicat că echipamentele sunt inscripţionate fiecare cu însemnele şi numele ţării pe care sportivii le reprezintă.

„Am primit o solicitare de la prietenul meu, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova (n.r. - Nicolae Juravschi). Am discutat după ce i-am arătat designul pentru echipamentul sportivilor şi al oficialilor noştri la JOT şi i-a plăcut foarte mult. Noi avem o colaborare foarte bună şi având în vedere că au o situaţie mai dificilă ne-au făcut o solicitare de a beneficia şi ei de echipamentul sportivilor români. Sigur, vor fi inscripţionate însemnele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova pe echipamente. Am obţinut aprobare din partea Comitetului Executiv al COSR şi cred că va fi un moment inedit. Acest echipament l-am făcut împreună cu Universitatea Naţională de Arte. A fost o echipă care a lucrat la acest design şi considerăm noi că exprimă bucurie şi tinereţe. Nu este un mesaj pentru Centenar. Ne dorim doar să transmitem un mesaj de pace, exact ceea ce olimpismul promovează", a spus Covaliu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă pe viitor România şi Republica Moldova vor defila sub acelaşi steag precum cele două Corei, Mihai Covaliu a răspuns: „Nu ştiu, nu e treaba noastră. Noi nu facem politică. Noi promovăm valorile olimpice, fair-play, pace şi prietenie".

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a prezentat oficial, luni, în cadrul unui eveniment organizat la Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic "Sydney 2000" din Izvorani, echipa care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) 2018 programate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires.

Echipamentul pe care îl vor purta cei 34 de sportivi români (21 de fete şi 13 băieţi) a fost realizat special de compania chinezească Peak. Acesta este predominant alb, cu mâneci roşii, având pe corp şi pe picioare inserţii cu tricolorul României.

La a treia ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret vor participa aproximativ 4 000 de sportivi din peste 200 de ţări, care vor concura la 32 de discipline şi 241 de probe.

Echipa Olimpică a României este compusă din 34 de sportivi, 21 de fete şi 13 băieţi, care vor concura la 14 discipline sportive. Din Republica Moldova, la aceste competiții vor participa 17 sportivi la 10 probe sportive.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md