Cancelarul Austriei afirmă că va încerca să amelioreze relațiile UE-Rusia în cursul vizitei sale la Sankt-Petersburg

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a afirmat că obiectivul vizitei sale de miercuri la Sankt-Petersburg, unde se va întâlni cu președintele rus, Vladimir Putin, este de „a reduce tensiunile care există între Rusia și Europa”, relatează agenţia DPA.

Austria, care deţine în prezent preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a menţinut relaţii amicale cu Moscova, în pofida condamnării anexării de către Rusia, în 2014, a peninsulei ucrainene Crimeea.

Kurz a declarat presei, înainte de a pleca spre Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime ale Rusiei, că Austria va sprijini în continuare sancţiunile impuse Moscovei în legătură cu criza din Ucraina.

„Cerem o ameliorare a situaţiei populaţiei din estul Ucrainei”, a declarat Kurz la Viena, referindu-se la conflictul ce mocneşte între separatiştii proruşi şi armata ucraineană în apropiere de graniţa cu Rusia.

„Poziţia noastră este foarte clară. Sancţiunile au fost prelungite în iunie. Dacă Austria nu ar fi fost de acord, aceste sancţiuni nu ar fi existat”, a afirmat Kurz.

Cancelarul austriac a subliniat necesitatea de a sprijini un dialog constructiv cu Rusia, „deoarece pe termen lung va fi pace pe continentul nostru doar cu Rusia, nu împotriva ei”.

DPA notează că o dovadă a relaţiilor puternice între Austria şi Rusia a survenit recent, când Putin a dansat cu şefa diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, la nunta ei, care a avut loc în august, într-o zonă retrasă de la ţară în sud-estul Austriei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...