16:10:10 29.03.2024
Stiri

FOTO // Ambasadoarea Cristina Balan, în revista Washington Life. A apărut pe coperta ediției anuale dedicată corpului diplomatic în Washington DC

Monden 03.10.2018 15:40 Vizualizări1483 Autor: Ziarul National


FOTO // Ambasadoarea Cristina Balan, în revista Washington Life. A apărut pe coperta ediției anuale dedicată corpului diplomatic în Washington DC

Ambasadoarea R. Moldova în SUA, Cristina Balan, a apărut pe coperta revistei Washington Life, în cadrul unei ediții anuale dedicată reprezentanților corpului diplomatic acreditat la Washington DC.

În material se spună că ambasadoarea Balan face parte dintr-un „nou val de ambasadori” care, în opinia jurnalistului american Roland Flamini, au un istoric profesional diferit. „Aproape două treimi dintre ambasadorii desemnați, care și-au prezentat scrisorile de acreditare președintelui Trump în ultimele 12 luni, nu sunt diplomați de carieră”, spune acesta.

Și Cristina Balan a explicat în paginile revistei că și la Departamentul de Stat, atunci când se schimbă administrația, oamenii în poziții cheie sunt nominalizați politic pentru a promova interesele țării.

Flamini spune în materialul intitulat „Noi ambasadori pentru o lume în schimbare”, că ceea ce au în comun ambasadorii nominalizați politic este „accesul rapid la factorii decizionali din țările lor, care poate fi un avantaj pentru soluționarea rapidă a unei crize sau pentru evitarea unor incidente serioase”.

De menționat că, înainte de a fi acreditată în calitate de ambasador în SUA, Cristina Balan a fost vicepreședinte al Partidului Democrat, responsabilă de relațiile externe ale formațiunii conduse de Vlad Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md