Regia „Autosalubritate” a cumpărat 12 autospeciale pentru transportarea deşeurilor. Prima a ajuns la Chișinău

ÎM Regia „Autosalubritate” a achiziţionat 12 unităţi de transport specializate pentru colectarea şi transportarea deşeurilor menajare. Prima autospecială a ajuns astăzi la Chişinău, iar la prezentarea acesteia a participat primarul general interimar al capitalei Ruslan Codreanu.

Toate autospecialele sunt noi, de model MAZ, produse în Belarus, iar valoarea acestor achiziții este de 9,4 milioane de lei.

„Vom mai achiziționa autospeciale şi în următorii ani, deoarece parcul auto al întreprinderii este învechit, iar pentru întreţinerea lui suportăm cheltuieli destul de mari”, a menţionat Eugen Axentiev, director al ÎM Regia „Autosalubritate”, societate care asigură serviciile de colectare şi transport a deşeurilor din oraşul Chişinău.

De menţionat că şoferii și personalul care vor opera aceste autospeciale vor fi instruiți în utilizarea acestor maşini în perioada următoare.

În context, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a subliniat necesitatea de a moderniza toate întreprinderile municipale, apreciind în acest sens activitatea ÎM Regia „Autosalubritate”.

„Dacă ne dorim să oferim servicii calitative, să avem un oraş curat şi amenajat, atunci trebuie să investim în dezvoltarea întreprinderilor care prestează respectivele servicii şi să creăm condiţii decente oamenilor care muncesc în aceste societăţi municipale ”, a spus Ruslan Codreanu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.