(video) Artur Ioniță este unicul fotbalist din Moldova care este mai scump decât banii pe care i-a primit statul după vânzarea companiei Air Moldova

kjhgf

Mijlocașul moldovean al echipei Cagliari, Artur Ioniță, este singurul fotbalist autohton care costă mai mult decât suma de bani pe care a primit-o statul după vânzarea companiei Air Moldova, adică 50 de milioane de lei (2.5 milioane de euro). Totodată, transferul lui Ioniță de la Verona la Calgliari a costat 4.5 milioane de euro.

În anul 2016, Artur Ioniță a devenit cel mai scump fotbalist din istoria Republicii Moldova, fiind cumpărat de Cagliari cu suma de 4.5 milioane de euro. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a reușit să iasă pe teren de 64 de ori și să marcheze de 6 ori pentru actuala echipă.

Jucătorul moldovean a mai jucat pentru așa echipe ca Zimbru Chișinău, Iskra-Stali, FC Aarau (Elveția) și Verona (Italia). În toată cariera sa profesională mijlocașul a înscris 30 de goluri, dintre care 3 pentru Naționala Moldovei.



Vă amintim că, ieri,  Compania Aeriană „Air Moldova” a fost cumpărată de către compania Civil Aviation Group, valoarea tranzacției de vânzare–cumpărare depășește suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat, restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite. Cumpărătorul și-a asumat și obligația soluționării problemelor de operare și de dezvoltare a Companiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente