‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTrans Oil are în plan construcția unei noi fabrici de ulei în Portul Giurgiulești

Trans Oil are în plan construcția unei noi fabrici de ulei în Portul Giurgiulești

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Grupul Trans Oil ce controlează circa 90% din piața uleiului din Republica Moldova planfică construcția unei fabrici de ulei în Portul Internațional Liber Giurgiulești (PILG).

„Construcţia unei noi fabrici de producerea uleiului în Portul Internaţional Giurgiuleşti va permite să reducem costurile şi să devenim mai competitivi pe pieţile externe”, a declarat în cadrul conferinţei internaţionale „Dnieper-Danube-Black Sea”, Dumitru Lupu, manager în cadrul Departamentului comercial al grupului Trans Oil, potrivit Mold-Street.

Potrivit managerului la ora actuală grupul deţine circa 90% din capacităţile de procesare a seminţelor de floarea soarelui din Republica Moldova.

E vorba de fabrica Floarea Soarelui din Bălţi şi Trans Oil Refinery din Ceadir-Lunga.

Totodată el a precizat că la ora actuală compania asigură circa 99,5% din exportul de ulei de floarea soarelui din Republica Moldova, iar principalele pieţe de desfacere sunt statele UE şi Turcia.

De notat că în luna mai 2018 grupul a anunţat că cea mai mare fabrică de producere a uleiului din Moldova, Floarea Soarelui din Bălți, și-a mărit capacitatea de producție cu circa o treime datorită deschiderii unei noi hale moderne de extracție a uleiului.

De notat că grupul Trans Oil este controlat de omul de afaceri Vaja Jhashi, care are cetăţenie a Republicii Modova, Rusiei şi Statelor Unite.

‹ adv ›

Din Trans-Oil Group fac parte un șir de companii din Moldova: Floarea Soarelui din Bălți, Agrofloris-Nord, Anengrain-Group, Elevatorul Iargara, Flograin Group, Molgranum, Trans Bulk Logistics, Trans Cargo Terminal, Uleinord, Unco-Cereale, Combinatul de cereale Aur Alb, Elevator Kelley Grains, Prut SA, Trans Oil Refinery, FFA Trans Oil LTD, Kelley Grains Corporation.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›