Un cetățean a sunat la 112 invocând că agenții de patrulare sunt în stare de ebrietate. Acesta a fost amendat pentru apel fals

ttt

În timp ce inspectorii de patrulare fiind implicați în serviciul de menținere a ordinii publice, pe strada Renașterii din Capitală, un cetățean, care avea cu un comportament inadecvat în adresa inspectorilor de patrulare, a făcut un apel la 112 invocând că aceștia sunt sub influența băuturilor alcoolice.

În urma apelului, un alt echipaj s-a deplasat la fața locului și au condus bărbatul, dar și inspectorii la Brigada de Patrulare a INP. Aceștia au fost supuși testului de alcoolemie „Drager„. În rezultat, s-a dovedit că inspectorii de patrulare nu erau în stare de ebrietatea, având 0,00 mg/l în aerul expirat, iar bărbatul având 0,58 mg/l alcool.

Astfel, persoana care intenționat a făcut chemarea falsă a fost sancționată conform legislației în vigoare cu o amendă în sumă de 800 lei.

Inspectoratul Național de Patrulare aduce la cunoștința tuturor cetățenilor că apelurile intenționate false a serviciilor specializate se sancționează conform codului contravențional art.342 cu amendă de la 600 la 1 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore.

Poliția sugerează cetățenilor să nu sune la numărul 112 atunci când sunt plictisiți sau când au chef de glume. Prin urmare, aceștia pot fi pedepsiți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente