Moldova va avea 14 stații de încărcare a automobilelor electrice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acordul de finanțare dintre PNUD și Fondul pentru Eficiență Energetică (FEE) privind implementarea proiectului „Moldova Orașe ecologice durabile” a fost semnat în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrare al FEE. Acesta vine ca urmare a Memorandumului de Înțelegere semnat între părți la data de 6 august curent, în scopul implementării proiectului de promovare și dezvoltare a infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice (EV) cu instalarea încărcătoarelor EV în locații strategice din Republica Moldova.

Cele 14 staţii de încărcare a automobilelor electrice vor fi instalate în curând pe principalele trasee urbane din Republica Moldova. Suma totală a proiectului este de 4 mln. lei, dintre care 2 mln. lei sunt oferiţi de Fondul pentru Eficienţă Energetică.

Ministrul Chiril Gaburici a afirmat că acest proiect va asigura coridorul de transport pentru vehiculele electrice între România și Ucraina, prin Republica Moldova. „Trebuie să ținem cont de experiența Georgiei, care având în țară doar 98 de mașini electrice, a instalat 45 de staţii de încărcare, iar după un an numărul vehiculelor a crescut considerabil. Acest proiect va face posibilă alimentarea mașinilor electrice pe teritoriul țării noastre”.

În Republica Moldova sunt înregistrate 54 automobile totalmente electrice şi 5 staţii de încărcare, toate în Chişinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...