‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducătorii de mere vor obţine o recoltă mai mare decât ultimele estimări

Producătorii de mere vor obţine o recoltă mai mare decât ultimele estimări

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Specialiştii asociaţiilor de producători agricoli prognozează o recoltă mai mare de mere în acest an, decât ultimele estimări. Conform datelor prezentate de producătorii de mere, recolta globală va fi cu 13 mii de tone mai mare şi va constitui 520 de mii de tone. Amintim că, ultima prognoză făcută era de 507 mii de tone, scrie east-fruit.com.

Anterior, EastFruit a raportat că, potrivit estimărilor experților, în acest an horticultorii moldoveni vor avea cea mai mare recoltă din ultimul deceniu. În 2017, conform rapoartelor prezentate de asociaţii, în ţară a fost obţinută o recoltă de 490 de mii de tone, a doua după volum din ultimii 10 ani.

Agronomii afirmă că seceta din a doua jumătate a verii, nu a influenţat calitatea merelor şi acestea au mărimi optime, comparativ cu prunele. Iar precipitaţiile căzute la începutul şi sfârşitul lunii septembrie, nu au produs pagube semnificative în livezi.

Însă, problema cu care se confruntă majoritatea producătorilor este lipsa cererii pe pieţele din Rusia şi UE. În această situaţie, corectarea recoltei planificate, după părerea experţilor, este încă un motiv de a oferi compensaţii fermierilor din partea statului. Deoarece aceştia trimit la prelucrare mere de calitate. Acest mecanism a fost deja aplicat în 2014, după introducerea embargoului de Federaţia Rusă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›