08:04:30 25.04.2024
Stiri

Președintele Dodon a întors în Parlament legea care prevede vinderea terenului fostului Stadion Republican Ambasadei SUA: Decizia deputaților dintr-o comisie parlamentară

Politică 03.10.2018 11:01 Vizualizări1387 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon a întors în Parlament legea care prevede vinderea terenului fostului Stadion Republican Ambasadei SUA: Decizia deputaților dintr-o comisie parlamentară


Președintele Igor Dodon, care a refuzat să promulge legea cu privire la vinderea, la preț de piață, a terenului de peste cinci hectare de pe strada Tighina din Chișinău, pe care s-a aflat anterior Stadionul Republican, Ambasadei SUA din R. Moldova pentru construcția unui nou sediu, a întors actul în Parlament.

Consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi a prezentat argumentele în baza cărora Dodon nu vrea ca acel teren să intre în posesia misiunii diplomatice americane astăzi, în cadrul ședinței Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, spunând că fostul Stadion Republican este „un simbol național” în conștiința populației, fiindcă a fost cea mai importantă „arenă a sportului autohton”.

Lebedinschi a informat deputații că șeful statului propune amânarea acestui subiect până după alegerile parlamentare din R. Moldova, ca „să se ia decizii mult mai convenabile pentru popor”.

Lidera Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a adăugat că, având în vedere „argumentele invocate”, Ambasada SUA ar trebui „să renunțe singură” la acest teren și „să demonstreze astfel că promovează democrația la Chișinău”.

CITIȚI și DOC // Dodon spune NU Ambasadei SUA la Chișinău: A refuzat oficial să promulge legea cu privire la terenul fostului Stadion Republican

Președintele comisiei parlamentare nominalizate, Ștefan Creangă, a declarat că unele idei ale lui Igor Dodon merită a fi luate în seamă, dar a propus ca proiectul de lege să fie propus plenului Parlamentului cu solicitarea ca acesta să-și mențină votul inițial - cei de a vinde terenul Ambasadei SUA.

Parlamentul a aprobat legea respinsă de Igor Dodon pe 20 iulie 2018 cu votul a 65 de deputați.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md