/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Scandal (ne)încheiat. Directoarea grădiniței nr. 150 în curtea căreia se construiește o biserică va fi suspendată din funcție

missing
02 octombrie 2018, ora 19:31

Deși lucrau liniștiți, odată cu venirea pretorului sectorului Râșcani, muncitorii s-au ascuns în tufari și după stâlpi. Oamenii spun că doar au dat o mână de ajutor.

– Ei, că am ajutat acolo și mi-a dat…
– Dar ați primit salariu pentru asta?
– Nu
”, muncitor construcții

Dacă persoanele care execută lucrări nu au permisiunea, atunci ei sunt amendați deja. Trebuie să vedem cine execută de fapt lucrările, o companie care are permisul sau oamenii care pur și simplu lucrează la negru”, Nicolae Balaur, pretorul Râșcani

Locatarii din preajmă spun că și ieri au avut loc lucrări de construcție.

Ieri au construit. Pentru ce de la copii au luat teritoriul și construiesc biserica? Nimeni nu are nevoie de ea.

La scurt timp s-a apropiat și directoarea grădiniței. După ce a aflat că poliția îi va întocmi proces verbal, doamna și-a amintit că și-a uitat buletinul de identitate acasă.

– Eu acum vă întocmim un proces verbal, conform articolului 179, ceea ce este abateri de la construcție și ca construcție neautorizată după care solicităm și prezentarea informației care a stat la baza lor, dacă ele sunt. Acum aduceți vă rog buletinul ca să întocmim un proces verbal.
– Nu am buletinul cu mine.
”, Nicolae Balaur, pretor pretorul Râșcani

Mai mult, directoarea susține că nu are nicio legătură cu edificiul construit în curtea grădiniței. Până acum, femeia zicea că aceasta de fapt este un centru de educație moral-spirituală pentru copii, ridicat cu ajutorul contribuțiilor din partea părinților.

Eu doar nu am fost înăuntru, nu am cheie, ce eu am cheie de acolo sau ce? Eu nu știu. Eu mi-am căutat de lucru la mine pe teritoriu. –Unde pe teritoriu? Asta- teritoriul gestionat de dvs. –Asta nu-i teritoiu gestionat… Noi să nu trebuie să promovăm niște derbedei să creștem niște netoți în societate, aste este opinia mea, cu care mă ocup atâția ani de zile”, Valentina Gâscă, directoare Nr. 150

Autoritățile afirmă că directoarea a avut suficient timp pentru a organiza demolarea construcției ilegale. Din cauza că nu a făcut-o, ea urmează să fie suspendată din fucnție.

La ora 11 au fost înmânate astăzi directoarei instituției dispoziția să ia cunoștință. Oricum lucrările au continuat, de aceea s-a convocat încă o comisie la fața locului. Dar este posibilitatea să înaintăm la Direcția Generală Educație un demers pentru a fi suspendată până la clarificarea acestei situații

Scandalul legat de construcția din curtea grădiniței 150 s-a iscat după ce mai mulți părinți au scris despre acest caz pe o rețea socială. Inițial, directoarea instituției spunea că, de fapt, acolo se ridică un centru moral-spiritual.

Totuși, un grup de persoane, membri ai grupului online Părinți Solidari, au mers într-o duminică pentru a se convinge că acolo au loc lecții pentru copii, însă au surprins momentul când enoriașii părăseau biserica, după o slujbă. În capitală sunt cel puțin 10 biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor și ale școlilor. Ministerul Educației a declarat, într-un reportaj la TV8, că va solicita repetat ca acestea să fie închise.

Reporter: Diana Popa
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram