Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Poliția de Frontieră Română, despre…

Poliția de Frontieră Română, despre expulzarea lui George Simion

Foto: activenews.ro

Ziarul de Gardă a solicitat un răspuns oficial din partea Poliției de Frontieră Română, asta după ce George Simion a declarat că a fost bătut în momentul reținerii și expulzării sale din R. Moldova, fapt negat însă de Biroul de Migrație și Azil.

După ce a fost reținut și expulzat din R. Moldova în seara zilei de 1 octombrie, George Simion a publicat pe pagina sa de facebook mai multe imagini video și foto, precizând că a fost bătut. De cealaltă parte, Biroul Migrație și Azil din R. Moldova menționează într-un comunicat de presă că în cazul lui George Simion nu a fost aplicată forța fizică și că, în momentul predării autorităților române, acesta nu avea leziuni corporale.

ZdG a expediat o solicitare în adresa Poliției de Frontieră Române pentru a preciza dacă în momentul intrării în România George Simion avea sau nu leziuni corporale. Informația oficială care ne-a fost expediată, nu răspunde însă la întrebarea pe care am adresat-o.

Răspunsul Poliției de Frontieră Române:

Potrivit atribuţiilor Poliţiei de Frontieră Române, în situaţia în care la intrarea în ţară se prezintă un cetăţean român returnat de către autorităţile din alte state pentru diferite motive legale, poliţiştii de frontieră efectuează formalităţile de intrare în România şi îi permit continuarea călătoriei pe teritoriul ţării.

În data de 02 octombrie a.c., în jurul orei 00.30 în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra în România un cetăţean român care a prezentat o decizie prin care fusese declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta era însoţit de un echipaj din cadrul Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova şi al Biroului Migraţie şi Azil din ţara vecină.

Conform prevederilor legale în vigoare, poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au efectuat formalităţile necesare pentru intrarea în ţară, ulterior cetăţeanul român continuându-şi călătoria pe teritoriul României.

Menţionăm, că pe timpul efectuării formalităţilor de intrare, bărbatul nu a depus nicio plângere şi nici nu a solicitat îngrijiri medicale de specialitate.

Foto: activenews.ro