(video) PARIS 2018: Premieră europeană – Noua Toyota Corolla Hatchback & Corolla Touring Sports

Toyota a venit la Salonul Auto de la Paris să prezinte mai multe maşini, printre care şi noile Corolla Hatchback, dar şi Corolla Touring Sports, în detalii.

Noua generaţie Corolla prezintă un design mai dinamic, care este interpretat în mod unic atât pe hatchback-ul sportiv, compact și dinamic și pe break-ul premium, rafinat și versatil, ambele automobile fiind mult mai puternice decât oricând.

Noua arhitectură globală Toyota (TNGA) reprezintă fundamentul tuturor viitoarelor unităţi de propulsie, dar şi în procesul de dezvoltare a autovehiculelor Toyota. Aceasta se află şi la baza noilor modele Corolla, în versiunea GA-C, şi garantează o experiență de conducere mai plăcută datorită: unui centru de greutate redus cu 10 mm (înălțimea capotei -47 mm, punctele de şold față și spate -24 și respectiv -26 mm), unei suspensii spate multi-link montată standard în întreaga gamă de modele și unui corp mai rigid cu 60% datorită utilizării oțelului de înaltă rezistență ca armătură în zonele cheie. Toate contribuie la o mai bună manevrare și la stabilitate, fără a compromite confortul în călătorie.

Toate vehiculele noi cu TNGA la bază au prioritate la cele mai înalte standarde de siguranță active și pasive. Noile Corolla sunt concepute pentru a îndeplini standardele exacte ale programelor independente de crash teste și pentru a oferi un nivel sporit de siguranță activă prin funcțiile și sistemele sofisticate, găsite în cel mai nou complex Toyota Safety Sense.

Cu un tip de corp care este unic pentru Europa, noua Corolla Touring Sports a fost desenată în Europa, la recent deschisul Centru de Design din Zaventem, Belgia. Datorită adoptării platformei TNGA, noul break nu mai este doar o variantă extinsă a hatchback-ului, ci a devenit un model distinct, separat în sine.

Noua Corolla Sport Touring este cu 58 mm mai lungă decât modelul pe care îl înlocuiește. Mai mult, are un ampatament mai lung cu 100 de mm, de 2.700 mm, iar distanța dintre spătarele scaunelor faţă şi a celor spate a crescut cu 48 mm până la 928 mm, oferind astfel cel mai bun spaţiu pentru picioarele pasagerilor spate.

Cu toate că are același aspect dinamic și distinctiv, dar și o reducere de 25 mm din înălțimea totală ca și noua Corolla Hatchback, fiecare panou al caroseriei noului Touring Sports din montantul B este exclusiv modelului, dându-i un aspect rafinat. În spate, tematica stilistică e completată de nişte faruri full LED şi o lunetă care e cu 12 grade mai înclinată decât cea de pe modelul anterior. Spre deosebire de hatchback, spaţiul pentru plăcuţa de înmatriculare se găseşte pe hayon.

Noua Corolla Sport Touring va putea fi dotată cu unul din cinci modele de jante noi, inclusiv unele din aliaj de aluminiu de 18 inci. Caroseria va putea fi vopsită în una din 11 culori, dintre care patru sunt noi. Şi exclusiv pentru segmentul break-urilor, de la momentul lansării pe piaţă, maşina va putea fi comandată cu o caroserie bi-ton, acoperişul, montanţii şi partea inferioară a grilei radiatorului fiind vopsite în culoare neagră.

Pe de altă parte, lungimea totală a noii Corolla Hatchback a crescut cu 40 mm, toţi aceşti patru centimetri fiind absorbiţi într-un ampatament mai lung pentru o mai bună siguranță și un design îmbunătățit. Este important de menţionat că înălțimea totală a noului hatchback a fost redusă cu aproximativ 25 mm, în timp ce înălțimea carcasei vehiculului este cu 47 mm mai mică. Rezultatul este o formă mai subțire și o capotă mai atractivă, mai joasă, care, la rândul său, îmbunătățește siguranța, oferind șoferului o vedere mai clară a suprafeţei drumului.

Toyota Corolla Hatchback este dotată cu noi faruri LED şi cu lumini de zi integrate. Grila trapezoidală a radiatorului este mai puțin ascuțită și mai verticală decât înainte, ducând la o reducere a prelungirii din față a vehiculului cu aproximativ 20 mm. Partea posterioară este scoasă în evidenţă printr-o lunetă înclinată cu 14 grade mai mult, un spoiler integrat în hayon şi o antenă tip “aripă de rechin” ce este montată standard pe toate modelele, dar şi stopuri LED.

Toate modelele de jante şi toate culorile pentru caroserie sunt identice cu cele pregătite pentru break.

Noua gamă de modele Corolla Touring Sports și Hatchback prezintă un interior complet nou, conceput pentru a crea un salon spațios, modern și coeziv, în care texturile, culorile și ornamentele noi se combină pentru a oferi cele mai înalte niveluri de calitate vizuală și tactilă. O atenție deosebită a fost acordată interiorului versiunii Touring Sports, care a fost adaptată în mod special pieței europene, oferind clienților o calitate senzorială de cea mai înaltă ordine.

Noul design interior este consistent și unificat în aparență prin utilizarea unei game de materiale de calitate superioară vizuale și tactile, dar şi finisaje, ce pot fi inclusiv: cromate sau satinate, de tip piano black, din piele sintetică sau naturală, cusături contrastante, şi chiar Alcantara sau tapițerie din piele naturală.

Cheia senzației de spaţiu enorm este un nou design al panoului de bord, care este cu 24 mm mai subtire. Dimpotrivă, consola centrală a fost realizată cu 42 mm mai largă și cu 22 mm mai înaltă, pentru a îmbunătăți confortul şi accesul la levierul cutiei de viteze. În același timp, înălțimea cotierei din consola centrală a fost optimizată şi aceasta se poate mişca înainte-înapoi cu 20 de mm.

Un design revizuit al scaunelor din față prezintă schimbări atât ale arcurilor spătarului, cât și ale pernei, prin optimizarea grosimii spumei de la interior. Pe maşinile în nivele de echipare superioare, un nou tip de scaune sport frontale prezintă suporturi subțiri și laterale pentru umeri.

Scaunele spate de asemenea au fost revizuite, fiind aplicat un nou material pentru perne, pentru o distribuție mai uniformă a greutății ocupanților. Ca o dotare standard, scaunele din spate pot fi rabatate automat printr-o singură comandă, pentru a se forma o suprafaţă plană.

Noua Corolla Touring Sports are un portbagaj generos de 598 litri care încorporează numeroase ajutoare pentru practică și confort. Un senzor care poate deschide hayonul fără mâini este acum disponibil şi se activează prin mișcarea unui picior sub zona centrală a barei de protecție din spate. Însăşi deschiderea este mai mare cu 10 mm.

Repoziționarea amortizoarelor spate a permis o simplificare a structurii de finisare a pereților laterali ai punții. Acest lucru nu numai că maximizează lățimea spațiului de încărcare și îmbunătățește ușurința de încărcare, dar de asemenea oferă buzunare de depozitare în pereții laterali.

Suprafața de încărcare dispune de o punte cu două poziţii (superioară și inferioară), care poate fi deschisă și închisă în poziția superioară, ca și cum ar fi articulată din spatele scaunelor din spate. Montat standard pe toate modelele, este, de asemenea, complet reversibil, cu covor pe toată suprafaţa superioară, cu o finisare specială pe partea inferioară pentru utilizare umedă sau murdară.

Spațiul subteran al punții a fost mărit și complet acoperit cu mochetă și dispune de separatoare laterale detașabile. Confortul se îmbunătățește și mai mult prin adoptarea unor lămpi LED pe ambele părți ale spațiului de încărcare, precum și un raft detaşabil şi retractabil printr-o simplă atingere.

Cele mai importante aspecte tehnologice din noile Corolla includ:

  • Faruri LED: O gamă de trei grupuri de lămpi frontale cu LED-uri, în funcţie de nivelul de echipare: un far de tip triple LED parabola, un far Bi-Beam LED cu funcţie AHB și un far LED cu sistem AAS (Adaptive High-beam System).
  • Primul panou de bord 3-D din lume: Panoul de bord din spatele volanului conţine un ecran multi informativ de 7 inci, care oferă o gamă largă de teme care arată indicatorii tradiţionali în format digital sau analogic. Panoul poate fi, de asemenea, comutat în regim 3-D, în care apar cadrane ce par să plutească în aer.
  • Head-up Display (opţional): Poziţia sa şi luminozitatea este reglabilă printr-un comutator de pe volan. Un afişaj color TFT cu o dimensiune de 10 inci se proiectează pe parbriz.
  • Sistemul multimedia Toyota Touch 2: Redat pe un ecran color şi tactil de 8 inci. Mai poate afişa sistemul de navigaţie. Experiența şi rapiditatea generală a acestui sistem de operare este îmbunătățită şi include suportul mai multor gesturi tactile.
  • eCall: Sistemul eCall oferă șoferilor asistență în timpul unui accident când airbag-urile au fost acţionate. Acesta va contacta în mod automat serviciile naționale de urgență, furnizând informații esențiale, cum ar fi localizarea vehiculului și numărul de ocupanți, și va asigura pasagerii vehiculului cu posibilitatea de a comunica cu operatorul de servicii de urgență, chiar dacă sunt serios imobilizați. De asemenea, eCall permite pasagerului vehiculului să contacteze serviciile de urgență direct printr-un buton. Apelul este efectuat cu ajutorul cartelei SIM încorporate în maşină, fără nici o taxă pentru proprietar.
  • Connected Services: Această aplicație complet nouă oferă numeroase facilități de confort, care sunt disponibile clienților, incluzând ghidul Last Mile, funcţiile: “Trimite itinerarul în navigaţia maşinii”, ​​”Găsește mașina mea”, “Analiza conducerii” și “Un memento despre ziua când e necesară de făcut revizia tehnică”.
  • Sistemul JBL GreenEdge Premium Sound: Versiunile hibride ale noului Corolla pot fi echipate cu un sistem de sunet Premium JBL cu 8 difuzoare. Sistemul include tehnologia Clari-Fi, care suplimentează în timp real frecvențele pierdute pe fișierele audio comprimate.
  • Sistem de încărcare a telefonului mobil fără fir: Un sistem de încărcare fără fir permite ocupanților să încarce toate telefoanele mobile compatibile Wireless Power Consortium (WPC) pur și simplu prin așezarea lor pe o suprafaţă dedicată, poziţionată în faţa levierului cutiei de viteze.
  • Trapă Sky Panoramic: Trapa panoramică Skyview dispune de două panouri de sticlă, panoul frontal alunecând pentru o deschidere maximă de 272 mm. Un deflector reduce zgomotul vântului atunci când panoul este complet deschis, iar acoperișul este dotat cu o rolă electrică interioară.
  • Senzorul de deschidere automată a hayonului: Este activat prin glisarea unui picior în zona centrală a barei de protecție spate. Înălțimea hayonului acţionat electric, atunci când este complet deschis, poate fi personalizată. Hayonul are acum un buton cu o singură atingere pentru închidere și blocare.
  • Asistență inteligentă la parcare cu sonar inteligent (SIPA + ICS): Sistemul utilizează o cameră și senzori ultrasonici pe bara laterală din față pentru a identifica spațiile viabile de parcare inversă și paralelă. Apoi va aplica automat secvența corectă de unghiuri de direcție pentru manevra de parcare în spațiul țintă; şoferul trebuie să controleze doar viteza maşinii. SIPA activează automat sistemul sonar inteligent (ICS), asigurând siguranța manevrelor de parcare.

Toyota s-a bucurat întotdeauna de faptul că a ascultat clienții și a reacționat la feedback-ul pe care îl oferă. Acum, după 20 de ani de hybrid leadership și peste 12 milioane de maşini vândute la nivel mondial, inclusiv 1.5 milioane de unități în Europa, compania s-a concentrat și pe contribuția potențialilor clienți care doresc mai multă putere în timp ce conduc un hibrid.

Din acest motiv, Toyota a decis să ofere modelele sale de bază cu două versiuni de propulsie hibridă, disponibile pe ambele maşini! Ambele unităţi oferă costuri reduse de proprietate, economie de combustibil remarcabilă, emisii scăzute de CO2, iar până la 50% din toate deplasările zilnice vor putea fi făcute doar cu energie electrică.

Dimensiunile și greutatea redusă, sunt măsuri necesare pentru a se încadra pe noua platformă GA-C, fără a aduce pierderi la capitolul putere sau linişte. Motorul de 1.8 litri pe benzină, care stă la baza sistemului hibrid din a patra generaţia, mai beneficiază de mai multe măsuri de reducere a fricțiunii, un sistem de recirculare a gazelor de eșapament cu o capacitate mai mare și un management de gestionare optimă a căldurii.

Calibrarea sistemului hibrid de propulsie a fost îmbunătățită în continuare. Cuplul mai mare de la motorul electric oferă o creștere mai liniară a rpm în timpul accelerației. Iar adoptarea unui pachet de baterii litiu-ion promovează o economie de combustibil și mai mare.

Pe lângă un benzinar turbo de 1.2 litri cu 116 CP, Toyota pune la dispoziţie sisteme hibride care nu au nevoie de a fi încărcate de la priză pentru a utiliza energie electrică pentru rulare. Primul are benzinar de 1.8 litri la bază, iar sistemul în total produce 122 CP şi 142 Nm, cu un cuplu suplimentar al motorului electric din formaţie, care este disponibil de la zero rpm.

Al doilea are la bază un benzinar de 2.0 litri, iar sistemul total generează 180 de CP şi 192 Nm, de asemenea, şi cu ajutorul unui cuplu suplimentar furnizat de motorul electric.

Cutia de viteze care vine cu ambele motorizări este una secvenţială Shiftmatic cu şase trepte, cu mod Sport şi padele de comutare a treptelor în mod manual în spatele volanului. În plus, viteza maximă a maşinilor în regim de rulare electric a fost mărită la peste 115 km/h, iar controlul sistemului a fost schimbat pentru a interzice pornirea motorului fără acționarea pedalei de accelerație chiar înainte de începerea încălzirii motorului. În combinație, aceste măsuri sporesc substanțial eficiența consumului de combustibil care este în regim mixt sub 4 litri (vezi tabelul anterior).

Nu în ultimul rând, noile Corolla dispun de un sistem de suspensie MacPherson pe puntea din faţă, o nouă suspensie spate multi-link, de o nouă tehnologie a supapei de absorbție a șocurilor și în premieră un sistem de suspensie variabilă adaptivă (AVS).

Atât suspensiile față, cât și cele din spate, beneficiază de un nou design al supapei de amortizare care efectuează o reducere a fricțiunii de 40% pentru o călătorie mai confortabilă.

Sistemul de suspensie variabilă adaptivă (AVS) controlează amortizoarele de pe toate cele patru roți, sporind atât confortul la plimbare, cât și, printr-un răspuns îmbunătățit al direcției, printr-o performanță plăcută Forța de amortizare este controlată automat și continuu prin intermediul a 650 de pași de către un actuator solenoid liniar, care funcționează de patru ori mai rapid decât un motor cu trepte convențional.

AVS colaborează cu sistemul Drive Mode Select pentru a controla forța de amortizare în funcție de alegerea modurilor ECO, NORMAL, SPORT S, SPORT S + sau CUSTOM.

Un avantaj suplimentar al platformei GA-C îl reprezintă capacitatea sa de a proiecta o formă extrem de aerodinamică a corpului prin măsuri precum reducerea generală a înălțimii vehiculului și scăderea semnificativă a înălțimii capotei.

Îmbunătățind în continuare eficiența combustibilului, un declanșator opțional al grilei controlează fluxul de aer către compartimentul motorului. Închiderea sa nu numai că reduce rezistenţa aerului, ci permite motorului să atingă o temperatură optimă de funcționare într-un timp mai scurt după pornirea la rece.

Noile Toyota Corolla mai au nişte soluţii inteligente de izolare vibro-fonică. De exemplu, la ralanti, motorul practic nu se simte şi nu se aude; un tampon pe coloana volanului funcționează ca un amortizor dinamic pentru a suprima vibrațiile de direcție; pentru habitaclu se folosesc numeroase materiale izolatoare, iar între legăturile/panourile caroseriei şi în podea este folosită o spumă specială.

Noile generaţii Toyota Corolla Hatchback & Toyota Corolla Touring Sports vor fi produse la uzina britanică din Burnaston. Când vor ajunge în Republica Moldova deocamdată nu se cunoaşte.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/