/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Vești proaste pentru cetățenii români. Premierul britanic anunță că va pune capăt liberei circulații în Marea Britanie după Brexit

missing
02 octombrie 2018, ora 17:29

Politica de migrație pe care o anunțăm astăzi se încadrează în votul referendumului și preia controlul granițelor noastre. Aceasta presupune că punem capăt liberei circulații odată și pentru totdeauna și pentru prima dată în decenii, guvernul Marii Britanii va fi cel care va decide cine și în ce număr poate veni în Regatul Unit. Și da, acest sistem va fi bazat pe abilități, nu pe proveniență, ci pe faptul cum poate cineva să contribuie la economia noastră.

Potrivit viitoarelor reglementări, persoanele care vor dori să se stabilească în Marea Britanie vor trebui să certifice un anumit nivel de venit, pentru a garanta că nu ocupă locuri de muncă pentru care ar putea fi recrutaţi cetăţeni britanici. Vizele pentru studenţi nu vor fi supuse aceloraşi criterii.

Cetăţenii Uniunii Europene sunt în prezent liberi să se stabilească şi să lucreze în Regatul Unit, o situaţie care urmează să se încheie la sfârşitul perioadei de tranziţie post-Brexit, în decembrie 2020, în cazul unui acord între Londra şi Bruxelles.

După întrevederea pe care a avut-o astăzi cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti, premierul României a declarat că România tratează cu o atenție deosebită dosarul Brexit, având în vedere comunitatea românească semnificativă din Marea Britanie.

Viorica Dăncila a mai precizat că, la nivel intern, România a început pregătirile încă de la începutul procesului de negociere, menționând că autoritățile de la București sunt pregătite să gestioneze orice scenariu posibil al negocierilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram