11:21:07 28.03.2024
Stiri

Bucureştiul va sprijini în continuare R. Moldova în realizarea reformelor prevăzute de Acordul de asociere cu Uniunea Europeană

Politică 02.10.2018 17:05 Vizualizări1122 Autor: Ziarul National
Bucureştiul va sprijini în continuare R. Moldova în realizarea reformelor prevăzute de Acordul de asociere cu Uniunea Europeană


Bucureştiul este dispus să sprijine în continuare Republica Moldova în realizarea reformelor prevăzute de Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, menite să contribuie la consolidarea reperelor democratice în stânga Prutului.

Declarația îi aparține secretarului de stat pentru relații cu Vecinătatea Estică și pentru Afaceri Globale Multilaterale din Guvernul României, Dan Neculăescu, și a fost făcută în cadrul unei noi runde de consultări interministeriale între Republica Moldova și România, desfășurată la București.

Dan Neculăescu a reconfirmat interesul României de a avansa implementarea proiectelor bilaterale, în special cele legate de domeniul energetic și transport cu R. Moldova.

La rândul său, secretarul de stat de la ministerul moldovean de Externe, Tatiana Molcean, a apreciat sprijinul valoros și substanțial acordat de România pentru parcursul european al Republicii Moldova, fiind evidențiată dinamica pozitivă înregistrată în intensificarea și fructificarea raporturilor bilaterale pe toate palierele, circumscrise Parteneriatului strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Cele două delegații, de la Chișinău și București, au discutat, de asemenea, despre viitoarele priorități, pe termen scurt și mediu, ale dialogului politic moldo-român, sprijinirea dezvoltării relațiilor comercial-economice, implementarea proiectelor comune în domenii prioritare pentru Republica Moldova, cum ar fi cel energetic, al infrastructurii, social, cultural, educațional, agenda europeană a R. Moldova, dar și teme legate de situaţia regională, mediul de securitate şi evoluțiile privind procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

În cursul vizitei la București, secretarul de stat Tatiana Molcean a mai avut o serie de întrevederi bilaterale cu omologii din Guvernul României, iar temele principale abordate au vizat consolidarea și dezvoltarea relațiilor bilaterale prin prisma Parteneriatului Strategic dintre Republica Moldova și România.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md