02:21:37 19.04.2024
Stiri

Verdictul medicilor în ceea ce privește problemele de sănătate ale Simonei Halep: Participarea la Turneul Campioanelor de la Singapore de la Moscova este exclusă

Sport 02.10.2018 16:29 Vizualizări1341 Autor: Ziarul National


Verdictul medicilor în ceea ce privește problemele de sănătate ale Simonei Halep: Participarea la Turneul Campioanelor de la Singapore de la Moscova este exclusă Prosport

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a anunţat, marţi, printr-un mesaj postat pe twitter, că suferă de hernie de disc, iar ProSport a încercat să afle cât timp ar putea petrece departe de teren liderul mondial, dar şi dacă participarea la Turneul Campioanelor (21-28 octombrie) e pusă sub semnul întrebării.

Din primele informaţii, un verdict clar se va da după ce se va afla gravitatea exactă a accidentării, dar Simona ar putea fie să rateze prezenţa la Singapore, fie să fie nevoită să joace cu infiltraţii.

Problemele resimţite de Simona la Wuhan şi Beijing vin ca urmare a inflamării rădăcinii nervului sciatic, care face ca durerea să „evadeze" în coapse. Practic, odată căpătată accidentarea, sportivului îi este imposibil să se mişte la parametri normali, iar detaliul a putut fi sesizat cu uşurinţă în timpul celor două turnee din Asia. Mergând mai departe, perioada de pauză recomandată pentru cei care suferă de hernie de disc este, în medie, de trei luni, dar poate varia între două şi şase luni.

În acest moment, participarea la Turneul Campioanelor de la Singapore de la Moscova (15-21 octombrie) e exclusă, iar singura şansă a Simonei pentru a juca la Singapore sunt injecţiile.

ProSport a stat de vorbă cu un medic specialist în sport, iar concluziile sunt îngrijorătoare. Simona nu ar fi trebuit să forţeze la Wuhan şi Beijing şi, dacă accidentarea e una gravă, şi-ar putea reveni în două luni: „Nu toate herniile de disc trebuie operate. Dacă s-a rupt fragmentul din disc şi a migrat, a căzut şi apasă pe măduvă, pe terminaţii nervoase, uneori trebuie operată. La handbal, Steluţa Luca a avut o problemă de genul acesta. S-a dus la Viena la vremea respectivă, dar acum se poate face şi în România. Se infiltrează o substanţă, un antiinflamator, un derivat de cortizon pentru a scădea inflamaţia. Apoi, cu fizioterapie, cu gimnastică de recuperare, poţi să scapi de intervenţia chirurgicală.

Recuperarea durează vreo două luni, dacă faci sport de performanţă. Dar depinde, pentru că hernia de disc este de mai multe niveluri. De la faptul că s-a mişcat discul de la locul lui până la ruperea unei bucăţele din disc şi migrarea lui în canalul medular. Dacă a avut problema asta şi a încercat să joace, este anormal. Nu poţi face sport de performanţă în puseu acut", sunt cuvintele medicului.

În orice caz, decisive în economia situaţiei sunt testele pe care Simona le va face în perioada următoare, după cum chiar liderul mondial a anunţat: „Salutare, tuturor! Am vrut să vă ofer rapid noutăţi în privinţa stării mele. Am făcut azi un RMN la spate şi am aflat că am hernie de disc. Voi discuta cu doctorii în zilele următoare şi sper că voi reveni cât mai repede cu detalii. Vă mulţumesc tuturor pentru susţinere!”, a fost mesajul Simonei, marţi, pe twitter.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md