01:00:12 24.04.2024
Stiri

Coaliția de la guvernare propune o nouă lege a salarizării. Candu: „Sunt oameni care au salarii şi sub 1 000 de lei, iar alţii care au salarii foarte mari”

Economie 02.10.2018 12:35 Vizualizări4396 Autor: Ziarul National
Coaliția de la guvernare propune o nouă lege a salarizării. Candu: „Sunt oameni care au salarii şi sub 1 000 de lei, iar alţii care au salarii foarte mari” captură privesc.eu


Coaliția de la guvernare urmează să aprobe în ultima sesiune parlamentară a actualului Legislativ o nouă lege a salarizării, care este menită să minimizeze decalajul între cei cu salarii mici și angajații cu lefi foarte mari. Despre acest lucru a anunțat președintele Parlamentului și vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Andrian Candu, după ședința de astăzi a coaliției de la guvernare, desfășurată la sediul PD.

Potrivit lui Candu, noua lege a salarizării va prevedea majorarea salariilor pentru profesori, educatori, medici și alte categorii de angajați cu salarii mici.

„Săptămâna viitoare, Guvernul urmează să vină cu acest proiect de lege. Actualmente, este un decalaj destul de mare între salarii. Sunt oameni care au salarii şi sub 1 000 de lei, iar alţii au salarii foarte mari, dacă vorbim despre agenţiile regulatorii. Pentru acest decalaj trebuie să găsim o formulă în aşa fel, încât să avem creşteri salariale pentru unele categorii vulnerabile cum ar fi profesorii, educatorii, medicii”, a declarat Candu.

Întrebat de câți bani va fi nevoie pentru a efectua aceste majorări, președintele Parlamentului a precizat că nu poate veni cu prea multe detalii, deoarece proiectul respectiv este la Ministerul Finanțelor.

„Urmează să discutăm în cadrul coaliției și vom veni cu sumele și procentele de majorare a salariilor. Dacă ar fi după mine, aș majora salariile și cu 100%. Cert este că trebuie să găsim soluții pentru majorarea salariilor pentru aceste categorii. De asemenea, vom stabili cum vor crește aceste salarii, ţinând cont de rata inflaţiei, dar şi alte criterii bazate pe formule economice”, a precizat spicherul Candu.

Andrian Candu și vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, au mai spus că în această sesiune parlamentară urmează să fie aprobat Bugetul de Stat pentru anul 2019, precum și noul Cod al Audiovizualului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md