03:30:05 25.04.2024
Stiri

Poliția de Frontieră susține că George Simion NU era bătut atunci când a fost predat autorităților române

Social 02.10.2018 12:23 Vizualizări1360 Autor: Ziarul National
Poliția de Frontieră susține că George Simion NU era bătut atunci când a fost predat autorităților române


Poliția de Frontieră neagă faptul că liderul Platformei „Acțiunea 2012”, George Simion, expulzat astă-noapte din R. Moldova pentru o perioadă de cinci ani, ar fi fost bătut atunci când a fost „predat legal” autorităților din România.

„Procedura de predare s-a făcut cu respectarea prevederilor legale, iar în momentul predării cetățeanului menționat acesta nu prezenta niciun semn de violență fizică. De asemenea, documentul de predare a ajuns în posesia lui după ce a fost luat în custodie de autoritățile române, nefiind deteriorat sau cu urme de sânge”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Sursa adaugă faptul că operațiunea de predare „s-a făcut în condiții pașnice, fără să fi existat careva impedimente”, iar până la această oră nu există o plângere oficial formulată de cetățeanul George Simion pe marginea celor pe care le-a semnalat pe rețelele de socializare.

„Acesta ar fi avut posibilitatea să depună pe loc plângerea, la punctul de trecere a frontierei Republicii Moldova în momentul operațiunii de predare, dacă ar fi constatat anumite încălcări. Din comunicarea cu autoritățile române a rezultat că o astfel de plângere nu a fost depusă nici la punctul de trecere a frontierei române. Șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova a dispus efectuarea unei anchete interne pe acest caz, pentru a fi analizate suplimentar toate detaliile operațiunii și a fi stabilite toate circumstanțele în care aceasta a avut loc”, cităm din același comunicat.

Și Biroul Migrație și Azil a emis un comunicat prin care anunță că George Simion a fost expulzat „în baza solicitării autorității cu competențe în domeniul securității naționale”.

„Cetățeanului i-a fost adusă la cunoștință decizia privind declararea drept persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, conform Art. 56 al Legii privind regimul străinilor în Republica Moldova nr. 200 din 16.07.2010. Ulterior, persoana a fost îndepărtată sub escortă până la punctul de trecere a frontierei de stat, în conformitate cu prevederile Art. 58 ale aceleiași legi”, susțin reprezentanții instituției.

Menționăm că George Simion a anunțat pe Facebook că a fost bătut atunci când a fost expulzat din R. Moldova, publicând poze în care arată că a fost lovit la cap.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md