Doi cetățeni arabi cu „influență” asupra unor funcționari SIS și CNA vor compărea pe banca acuzaților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procurorii anticorupție au transmis spre examinare în fond instanței de judecată, cauza penală în privința a doi cetățeni arabi, fiind învinuiți de trafic de influență, săvârșit de două sau mai multe persoane, infracțiunea prevăzută de Codul Penal. Învinuiții și-au recunoscut vina și riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 150.000 la 200.000 de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Temei pentru pornirea urmăririi penale a servit plângerea denunțătorului, căruia i-a fost extorcată, de către învinuiți, suma de 4.000 de euro, în vederea minimalizării răspunderii penale a altor două persoane învinuite într-o altă cauză penală, la fel învinuite de trafic de influență, examinată de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție.

Astfel, cei doi cetățeni străini dădeau asigurări că au influență asupra persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul SIS și CNA și le vor determina să adopte o hotărâre favorabilă, exprimată prin aplicarea unei amenzi, în privința învinuiților pe cauza penală respectivă, motiv pentru care, au primit, în câteva tranșe, suma de 4.000 euro.

Din materialele cauzei rezultă că, denunțătorul și învinuiții se cunoșteau de mai mult timp, între ei existând relații de afaceri, primul datorându-le o sumă considerabilă de bani, iar conform declarațiilor învinuiților, scopul urmărit prin extorcarea banilor, era de a își restitui o parte din datorii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...