(video) PARIS 2018: Premieră mondială – Noul BMW Seria 3 Sedan G20

A şaptea generaţie a celui mai de succes model BMW din toate timpurile a fost prezentată astăzi la Salonul Auto de la Paris. Noul BMW Seria 3 Sedan beneficiază de calităţi sportive îmbunătăţite semnificativ, un nou limbaj de design, un plus important de rafinament la interior, precum şi sisteme de asistenţă, control & operare şi tehnologie de conectivitate inovatoare.

BMW Seria 3 Sedan a simbolizat conceptul plăcerii condusului sportiv în clasa medie premium pentru mai bine de 40 de ani. Cu un design dinamic, agilitate, eficienţă excepţională şi dotări cu echipamente inovatoare, preia caracteristicile definitorii BMW şi le completează cu soluţii tehnologice avansate, ergonomie şi un plus de rafinament la interior.

Sedanul reprezintă nu numai piesa centrală a gamei BMW Seria 3 (din care s-au vândut la nivel mondial peste 15 milioane de unităţi), ci şi a mărcii BMW. Cu această ultimă ediţie a automobilului, BMW construieşte în special pe tradiţia sportivă a Seria 3, ale cărei performanţe în motorsport de-a lungul timpului i-au întărit, de-a lungul timpului, imaginea sportivă. A şaptea generaţie a sedanului sport face o nouă mutare decisivă în segmentul său în ceea ce priveşte dinamica, calitatea premium şi inovaţia.

Noul limbaj de design al BMW prezintă caracterul modern şi dinamic al noului BMW Seria 3 Sedan cu linii trasate cu precizie, ca o dovadă grafică a calităţii inginereşti. Este mai lung cu 85 de milimetri faţă de predecesorul său (la 4.709 mm), mai lat cu 16 milimetri (1.827 mm) şi mai înalt cu doar un mm (1.442 milimetri). Totodată, ampatamentul mai lung cu 41 de milimetri (2.851 mm) şi ecartamentele extinse (faţă: +43 mm, spate: 21 mm) au influenţă directă asupra agilităţii automobilului.

Grila BMW largă şi farurile care pornesc din aceasta sunt tema dominantă a părţii frontale a maşinii. Divizarea familiară este accentuată de o prelungire a barei faţă care se ridică în conturul farului. Farurile LED integrale sunt echipare standard (componente LED nu numai pentru faza scurtă şi faza lungă, ci şi pentru luminile de zi şi semnalizatoare), în timp ce farurile LED cu funcţii extinse şi farurile LED adaptive cu BMW Laserlight pentru faza lungă adaptivă (cu rază de acţiune de aproximativ 530 de metri) sunt disponibile ca opţiune.

Proiectoarele de ceaţă LED (de asemenea disponibile opţional) sunt orizontale ca formă şi sunt integrate armonios în prizele de aer exterioare.

Atât proiectoarele de ceaţă LED faţă, cât şi Air Curtains sunt integrate în prizele de aer exterioare, care iau forma unui T orizontal la automobilele cu specificaţie standard şi modelele Sport Line / Luxury Line. Imaginea laterală dinamică este modelată de o pereche de linii de caracter şi un contur dinamic al pragurilor.

Muchia spate a graficii geamurilor laterale, care include elementul clasic “Hofmeister kink”, este inclusă acum în montantul C. Liniile orizontale şi luminile LED subţiri şi închise la culoare oferă spatelui o poziţie lată şi musculoasă.

Spaţiul extins la nivelul umerilor şi al coatelor în scaunele faţă şi spaţiul suplimentar pentru picioare, confortul scaunelor şi uşurinţa accesului contribuie la sentimentul de spaţiu generos al interiorului. În plus, volumul de 480 de litri al portbagajului noului BMW Seria 3 Sedan oferă confort îmbunătăţit la încărcare. Spătarul banchetei, rabatabil în raport 40:20:40, face parte din specificaţia standard, în timp ce operarea automată a capotei portbagajului şi cârligul de tractare, care poate fi extins-retras electric, completează lista de opţionale.

Comfort Access opţional, care acum are un nou sistem de senzori, permite blocarea şi deblocarea automată a automobilului şi include şi deschidere/închidere hands-free a capotei portbagajului.

Maşina va putea fi comandată în nivelele de echipare: Advantage, Sport Line, Luxury Line şi M Sport. Linia de jante va cuprinde modele de până la 19 inci.

Noul limbaj de design al mărcii aduce şi un aranjament clar al suprafeţelor din interiorul noului BMW Seria 3 Sedan. Acest lucru accentuează percepţia de spaţiu interior şi, împreună cu orientarea cockpitului către conducător, îmbunătăţeşte concentrarea lor către şosea. Noua grupare a monitoarelor de la Control Display şi panoul de instrumente, consola centrală înaltă şi designul coordonat al luminilor, panoului de instrumente modern şi decoraţiunilor panourilor uşilor creează un sentiment general de spaţiu şi aură sportivă.

Comenzile sunt grupate în zone funcţionale bine delimitate. În centrul panoului de instrumente, afişajele şi butoanele pentru aer condiţionat şi fantele de ventilaţie formează o unitate clar desenată, în timp ce funcţiile de lumini sunt operate de pe un panou de butoane din stânga volanului.

Butonul Start/Stop pentru motor este poziţionat acum pe panoul de comandă nou proiectat de pe consola centrală, unde levierul cutiei de viteze se află alături de controlerul iDrive şi butoanele pentru comutatorul Driving Experience Control, frâna de parcare electromecanică şi butonul pentru funcţia Auto Hold.

Caracteristicile premium ale noului BMW Seria 3 Sedan pot fi îmbunătăţite suplimentar cu o serie de opţiuni inovatoare şi de înaltă calitate. Liniile de echipare Advantage, Sport Line, Luxury Line şi M Sport asigură direcţii diferite de personalizare. În plus, volanele nou create şi elementele de decoraţiuni interioare, tapiţeria opţională cu piele Vernasca şi BMW Individual Merino, panoul de instrumente în Sensatec şi panoul de instrumente BMW Individual acoperit cu piele, plus controlul automat al climatizării cu trei zone, încălzirea auxiliară şi telefonia cu încărcare wireless sunt opţiuni care oferă posibilităţi pentru confort superior şi un plus de eleganţă.

Parbrizul este echipat standard cu sticlă acustică, care este disponibilă ca opţiune şi pentru geamurile uşilor laterale. Plafonul de sticlă opţional are o suprafaţă transparentă mai lungă cu 100 de milimetri. Sistemul de sonorizare Harman Kardon surround oferă plăcerea excepţională a audiţiei.

Cinci motoare puternice şi eficiente vor fi disponibile încă de la începerea vânzării noului BMW Seria 3 Sedan. Portofoliul cuprinde două motoare pe benzină,  dar şi două propulsoare diesel cu patru cilindri. Un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, care dezvoltă 265 CP, va fi în dotarea noului BMW 330d. De asemenea disponibilă de la momentul lansării este tracţiunea integrală inteligentă, pe modelul BMW 320d xDrive.

O premieră este şi faptul că ambele versiuni diesel de patru cilindri vin cu un sistem cu două turbo compresoare pentru a asigura un plus de eficienţă. Toate variantele de model îndeplinesc standardele de emisii Euro 6d-TEMP.

Când au fost dezvoltate structura caroseriei şi tehnologia şasiului noului BMW Seria 3 Sedan, au fost impuse o serie de obiective clare: dinamică îmbunătăţită, caracteristici de manevrabilitate ridicată, direcţie foarte precisă şi performanţe de frânare superioare. Per total, noul BMW Seria 3 Sedan cântăreşte mai puţin cu până la 55 de kilograme faţă de modelul anterior corespunzător, în funcţie de varianta de model şi echipare. Se folosesc pe larg oţeluri de înaltă rezistenţă şi a aluminiu (braţe transversale faţă, subcadrul motorului, capotă, panourile faţă laterale, etc).

De asemenea, noul BMW Seria 3 are un centru de greutate coborât şi o distribuţie 50:50 a maselor, în timp ce rigiditatea structurii caroseriei şi a prinderilor suspensiei a fost mărită semnificativ. Aerodinamica optimizată reduce coeficientul aerodinamic al automobilului la 0.23 (BMW 320d).

Suspensia disponibilă standard şi suspensia M Sport opţională includ amândouă amortizoare cu funcţie de ridicare, care îşi fac debutul în premieră pe un model BMW. Acestea au o contribuţie majoră la echilibrul dintre sportivitate şi confort, neegalat de vreun concurent, care defineşte caracterul noului BMW Seria 3 Sedan. Controlul variabil continuu le permite să ajusteze fermitatea amortizorului în mod progresiv în funcţie de schimbarea cursei arcului. La mişcări reduse, amortizarea uşoară asigură confortul. Pe măsură ce cursa creştere, amortizoarele se rigidizează şi asigură un răspuns sportiv al suspensiei.

Suspensia M Sport (cu o reducere de 10 milimetri a gărzii la sol) este acompaniată pe lista de opţiuni de suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic. Direcţia sport variabilă, disponibilă opţional, a fost îmbunătăţită pentru un răspuns şi mai direct şi mai precis.

Frânele M Sport, cu etriere fixe cu patru pistoane pe puntea faţă, sunt disponibile opţional. Prezenţa lor este marcată de etrierele de culoare albastră care afişează logo-ul M. Un diferenţial M Sport este disponibil pentru BMW 330i şi BMW 330d în combinaţie cu suspensia M Sport sau cea M adaptivă. În acest caz, funcţia de blocare variabilă complet şi controlată electronic din diferenţialul spate îmbunătăţeşte semnificativ tracţiunea, agilitatea, stabilitatea şi dinamica în viraje.

Noul BMW Seria 3 Sedan utilizează o selecţie semnificativ extinsă de sisteme de asistare inovatoare care au un rol principal pe drumul spre condusul autonom. Echiparea standard include avertizare de coliziune şi pietoni cu funcţie de frânare, a cărei cea mai recentă versiune avertizează conducătorul şi atunci când este detectat un biciclist. Tot standard este disponibil şi sistemul Cruise Control cu funcţie de frânare, precum şi sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare (Lane Departure Warning – funcţionează atunci când se traversează banda fără a semnaliza, funcţionează între 70 şi 210 km/h).

Sistemul Active Cruise Control cu funcţie Stop & Go este disponibil opţional şi funcţionează între 0 km/h şi 210 km/h şi poate regla viteza automat după limitele legale (cu o marjă +/-15 km/h). Timpul maxim până la care automobilul poate staţiona cu pornire automată este de 30 de secunde. Pentru intervale mai mari, automobilul porneşte numai la apăsarea pedalei de acceleraţie, asigurându-se astfel că şoferul nu este surprins de startul maşinii.

Pachetul Driving Assistant, disponibil opţional, include protecţie în caz de tamponare şi avertizare la trafic transversal, precum şi sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare (Lane Change Warning – funcţionează atunci când există automobile în unghiul mort, funcţionează de la 20 km/h).

De asemenea, este oferit şi Driving Assistant Professional, un pachet complet de îmbunătăţire a confortului şi siguranţei folosind un sistem de camere trifocale, alături de un radar poziţionat în faţă.

Suplimentar faţă de Driving Asistant şi Active Cruise Control cu funcţie Stop & Go, dotările Driving Assistant Professional includ asistentul de direcţie şi menţinere a benzii, care foloseşte marcajele de pe drum şi detectarea automobilelor care rulează în faţă pentru a menţine automobilul pe banda de rulare, chiar şi în condiţii în care aceasta se îngustează, de exemplu zonele de construcţii pe autostradă. Sistemul semiautonom este completat de un senzor care detectează prezenţa mâinilor pe volan. Driving Asssitant Professional este completat de asistentul de menţinere a benzii cu protecţie activă la coliziune din lateral, asistentul de evitare cu schimbarea benzii şi de sistemul de avertizare la traficul transversal.

Noua generaţie BMW Head-Up Display oferă o suprafaţă de proiecţie cu 70% mai mare, grafică nouă şi afişare de conţinut suplimentar. Sistemul afişează o gamă largă de funcţii, aşa cum sunt informaţii de navigaţie cu schema intersecţiei, dar şi funcţii de entertainment, precum schimbarea postului de radio, melodia ascultată sau informaţii despre apelul telefonic.

Controlul distanţei de parcare (PDC) şi camera pentru mers înapoi asistă conducătorul în manevrare şi intrarea în/ieşire din spaţiile de parcare. Disponibil este şi asistentul de parcare, care preia controlul complet al automobilului la parcare (atât în cazul parcării laterale, cât şi al garării), tot ce trebuie să facă conducătorul auto este să ţină apăsat butonul de parcare.

Gama de funcţii mai include şi o premieră pentru segment – Reversing Assistant, care poate conduce automobilul cu spatele pe distanţe de până la 50 prin direcţionarea acestuia de-a lungul aceleiaşi trase pe care a venit înainte.

Noul sistem de operare BMW 7.0 joacă un rol important în optimizarea sistemului de control şi afişare prin funcţii digitale moderne orientate cu precizie spre nevoile conducătorului. Disponibil opţional, BMW Live Cockpit Professional cuprinde afişaje proiectate consistent, legate de situaţie şi personalizabile pe panoul de instrument complet digital de 12.3 inci şi Control Display de 10.25 inci.

Pentru operarea intuitivă, conducătorul poate alege între controlul tactil al display-ului central iDrive, controlerul iDrive cu funcţie touch, butoanele de pe volan, controlul prin gesturi şi vocal BMW. Pe noul BMW Seria 3 Sedan îşi face debutul şi Asistentul Personal Inteligent BMW.

Lansarea maşinii pe piaţă, la nivel global, va avea loc din 9 martie 2019. Noul model va fi produs în uzina BMW de “acasă”, la München, la uzina Tiexi din Shenyang – deţinută de joint-venture-ul BMW Brilliance Automotive (BBA) – şi la nou construita uzină BMW din San Luis Potosi, în Mexic.

Variante de model la lansare:

  • BMW 320i – motor pe benzină, cu patru cilindri, transmisie Steptronic cu opt trepte. Capacitate: 1.998 cmc, putere: 184 CP la 5.000-6.500 rpm, cuplu maxim: 300 Nm la 1.350-4.000 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 7.2 secunde, viteză maximă: 238 km/h. Consum mixt: 6.0-5.7 l/100 km, Emisii CO2 mixte: 137-129 g/km, standard emisii: EU6d-TEMP.
  • BMW 330i: – motor pe benzină, cu patru cilindri, transmisie Steptronic cu opt trepte. Capacitate: 1.998 cmc, putere: 258 CP la 5.000-6.500 rpm, cuplu maxim: 400 Nm la 1.550-4.400 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 5.8 secunde, viteză maximă: 250 km/h. Consum mixt: 6.1-5.8 l/100 km, Emisii CO2 mixte: 139-132 g/km, standard emisii: EU6d-TEMP.
  • BMW 318d – motor diesel cu patru cilindri, transmisie manuală cu şase trepte (opţional: transmisie Steptronic cu opt trepte). Capacitate: 1.995 cmc, putere: 150 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 320 Nm la 1.500-3.000 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 8.5 secunde (8.4 secunde), viteză maximă: 226 km/h (222 km/h). Consum mixt: 4.5-4.2 l/100 km (4.4-4.1 l/100 km), Emisii CO2 mixte: 120-112 g/km (116-108 g/km), standard emisii: EU6d-TEMP.
  • BMW 320d -motor diesel cu patru cilindri, transmisie manuală cu şase trepte (opţional: transmisie Steptronic cu opt trepte). Capacitate: 1.995 cmc, putere: 190 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 400 Nm la 1.750-2.500 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 7.1 secunde (6.8 secunde), viteză maximă: 240 km/h (240 km/h). Consum mixt: 4.7-4.4 l/100 km (4.5-4.2 l/100 km), Emisii CO2 mixte: 122-115 g/km (117-110 g/km), standard emisii: EU6d-TEMP.
  • BMW 320d xDrive – motor diesel cu patru cilindri, transmisie Steptronic cu opt trepte, BMW xDrive. Capacitate: 1.995 cmc, putere: 190 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 400 Nm la 1.750-2.500 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 6.9 secunde, viteză maximă: 233 km/h. Consum mixt: 4.8-4.5 l/100 km, Emisii CO2 mixte: 125-118 g/km, standard emisii: EU6d-TEMP.
  • BMW 330d – motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, transmisie Steptronic cu opt trepte. Capacitate: 2.993 cmc, putere: 265 CP la 4.000 rpm, cuplu maxim: 580 Nm la 1.600-3.000 rpm. Acceleraţie (0-100 km/h): 5.5 secunde, viteză maximă: 250 km/h. Consum mixt: 5.2-4.8 l/100 km, Emisii CO2 mixte: 136-128 g/km, standard emisii: EU6d-TEMP.

Specificaţii detaliate ale unor motorizări:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vara anului 2019 va aduce o altă completare a portofoliului de sisteme de propulsie sub forma unui model plug-in hybrid. Noul BMW 330e Sedan va combina dinamica excepţională a sedanului sport, neegalată de nici un alt constructor, cu cea mai recentă tehnologie BMW eDrive. Cu o valoare provizorie de rulare până la 60 de kilometri doar cu energie electrică, autonomia a crescut cu aproape o treime faţă de modelul anterior, în timp ce consumul şi emisiile CO2 ale noului BMW 330e Sedan sunt mai mici cu peste 10%.

Propulsia electrică integrată în transmisia Steptronic cu opt trepte îşi uneşte forţele cu motorul termic pentru a genera o putere a sistemului de până la 252 CP sau până la 292 CP când este utilizat modul XtraBoost nou dezvoltat. BMW 330e Sedan poate sprinta de la 0 la 100 km/h în 6.0 secunde (valoare provizorie).

De asemenea, din vara anului 2019, gama Seria 3 va primi o completare convingătoare în partea superioară a spectrului de puteri – BMW M340i xDrive Sedan. Noul model BMW M Performance va prezenta întregul potenţial dinamic al noului BMW Seria 3 Sedan. Acesta va deţine un nou motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, reglaj tradiţional al şasiului, tracţiune integrală inteligentă xDrive şi diferenţial M Sport standard.

Noua versiune a motorului cu şase cilindri dispuşi în linie dezvoltat pentru BMW M340i xDrive Sedan produce o putere maximă de 374 CP şi un cuplu maxim de 500 Nm. Timpul de sprint 0-100 km/h este de 4.4 secunde.

Evenimentul de prezentare în reluare: 

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/