80 de angajați ai ANSP rămân în continuare fără salariile promise de Silvia Radu? Ministra neagă acuzațiile și spune că banii vor ajunge în curând pe card

ge4e6-960×480

Angajații Agenției Naționale pentru Sănătate Publică nu și-au primit salariile așa cum a promis ministra Sănătății, Silvia Radu. Aceștia spun că deși ziua de muncă s-a încheiat conturile lor bancare rămân deocamdată goale.

Confirmarea acestui lucru au primit-o jurnaliștii de la sănătate Info, care au vorbit cu mai mulți angajați de la ANSP. Ministra a promis joia trecută, inclusiv într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, că până luni problema oamenilor va fi rezolvată, însă până acum acest lucru nu s-a întâmplat.

„Vă atașez pozele care arată că s-au plătit drepturile salariale angajaților. A fost un efort ca în 3 zile să reparăm ce nu s-a făcut în 2 luni, dar l-am dus la bun sfârșit”, a scris Silvia Radu pe Facebook.

Potrivit comunicatului instituției, „plățile au fost efectuate în termen, iar procedura de procesare a plăţilor şi transfer pe cardul destinatarului presupune un set de măsuri obiective, care durează în timp (1-2 zile) şi nu ţin de atribuţiile ANSP.”

Vă amintim că 80 de angajați de la ANSP nu-și ridică salariile timp de 2 luni (iulie și august) și cu această ocazie au transmis o scrisoare către noii conduceri a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru a cere ajutor în soluționarea acestei probleme. „Fiind bugetari, nu avem alte surse de existență în afară de salariu.” La scurt timp, Silvia Radu a venit cu o reacție în care le-a promis angajaților că își vor primi salariile până pe data de 1 octombrie, fapt care nu s-a realizat deocamdată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente