(video) PARIS 2018: Premieră europeană – Noul Porsche Macan facelift

Porsche lansează noul Macan facelift în Europa. Modelul este prezentat la Salonul Auto de la Paris cu un benzinar de 2.0 litri, cu patru cilindri, care are o geometrie îmbunătățită a camerei de combustie și un filtru de particule pentru a corespunde ultimelor reguli de pe piaţă.

Noul Porsche Macan facelift va veni standard cu acest propulsor, care produce 245 CP și un cuplu maxim de 370 Nm. Producătorul promite un consum mixt de 8.1 litri/100 km şi emisii de CO2 ce nu depăşesc 185 g/km). Propulsorul este cuplat standard la cutia de viteze PDK cu șapte trepte, care îl va ajuta să “prindă suta” în doar 6.7 secunde, dar şi o viteză maximă de 225 de km/h.

Porsche Macan S va continua să fie pus în mişcare de un V6 de 3.0 litri, dar care produce 354 în loc de 340 de CP. Pe de altă parte, Macan Turbo a schimbat motorul de 3.6 litri cu 400 de CP pe unul nou V6 biturbo de 2.9 litri care produce 440 de CP, similar cu cel de pe Cayenne şi Panamera. În viitor este aşteptate să apară şi modelul actualizat Macan GTS, în timp ce Macan diesel nu va mai exista.

Dinamica lui Porsche Macan rămâne principala sa caracteristică. Șasiul revizuit mărește confortul și îl face pe Macan mai plăcut de a fi condus. La fel ca în cazul unei mașini sportive, acesta este echipat cu anvelope de dimensiuni diferite, permițând șoferului să profite din plin de avantajele sistemului inteligent Porsche Traction Management (PTM) și să adopte un stil de conducere dinamic.

Anvelopele nou dezvoltate, cu caracteristici îmbunătățite de performanță, permit o dinamică laterală mai bună. Diametrele jantelor variază de la 18 inci ca standard până la unele opţionale de 21 inci.

Datorită unor modificări vizibile la exterior, noul Macan facelift are acum un aspect mai sportiv şi mai modern. Numeroase detalii reflectă ADN-ul modelului 911 şi chiar al lui 918 Spyder. În special, subiectul iluminării joacă un rol-cheie: noul Macan este echipat cu faruri cu tehnologie LED standard.

Acest sistem de iluminat de înaltă calitate cu module cu design tridimensional poate fi optimizat în continuare dacă se doreşte: Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS, opţional) poate fi utilizat pentru a controla adaptiv distribuţia luminii.

Barele de protecţie au fost revizuite atât în faţă, cât şi în spate, acolo unde şi stopurile sunt noi. Acum acestea sunt conectate cu o fâşie luminoasă LED. Şi aici designul în patru puncte al luminilor de frână reflectă identitatea mărcii.

Paleta de culori pentru caroserie a fost completată cu nuanţele Miami Blue, Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic şi Crayon. Au mai apărut noi modele de jante de 20 şi 21 de inci.

La interior şi-a făcut prezenţa un ecran tactil de 11 inci (în loc de 7 inci cât era anterior) pe care este afişat noul sistem multimedia PCM într-o rezoluţie Full HD. Deflectoarele sistemului de climatizare nu mai stau acum prin părţile monitorului, ci sub acesta.

Fiecare Macan facelift va fi dotat standard cu un modul Connect Plus, care îl va face mult mai conectat la lumea digitală, printr-un sistem inteligent de control vocal şi funcţie de urmărire a traficului în regim real, în combinaţie cu un sistem de navigaţie care de asemenea se oferă în nivel de echipare de bază.

Iar prin intermediul noii aplicaţii Offroad Precision este posibil de a înregistra şi apoi a analiza experienţele avute cu Macan în off-road.

O gamă extinsă de opțiuni cu sisteme de asistență îmbunătățite este disponibilă pentru alegere în noul Macan facelift. De exemplu, se poate opta opţional pentru noul volanul sportiv GT. Acesta va conţine un comutator de moduri de rulare, alături de butonul Sport Response, ca parte a pachetului opţional Sports Chrono.

Noul sistem de asistență în trafic utilizează cruise controlul adaptiv pentru a permite vehiculului să ruleze până la viteze de 60 de km/h mai plăcut şi mai relaxant. Pe lângă faptul că este capabil să accelereze și să frâneze semi-automat, sistemul îl ajută pe șofer să rămână în banda sa dacă se află într-un ambuteiaj sau într-un flux de trafic îngreunat.

Porsche a mai extins lista opţiunilor de confort pentru a include un parbriz încălzit, un ionizator pentru a îmbunătăţi calitatea aerului în interior şi noi pachete de personalizare estetică.

Noul Porsche Macan facelift a început deja să fie asamblat la uzina din Leipzig şi este acum disponibil la comandă pentru clienţii din Europa. SUV-ul compact va fi oferit standard cu faruri LED, noul sistemul multimedia PCM cu navigație online și Connect Plus, alături de un sistem de alarmă antifurt cu funcţie de supraveghere interioară.

Preţul de start al noului Macan facelift în ţara noastră îl vom anunţa în curând.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/