Și-a ucis vecina pentru că „îl vorbea de rău în sat”. Un bărbat din Mereni, condamnat la 15 ani închisoare

Procuratura raionului Anenii Noi a anunțat astăzi despre condamnarea unui locuitor al satului Mereni la 15 ani închisoare cu încasarea de la acesta a cheltuielilor judiciare în sumă de 22 mii lei.

Verdictul a fost dictat după ce procurorii au demonstrat vinovăţia inculpatului de comiterea acţiunilor violente cu caracter sexual şi omorul intenţionat al vecinei.

Crima a avut loc pe 5 mai, în locuinţa vecinei sale, în vârstă de 57 de ani, cu care au consumat împreună băuturi spirtoase. După ce a agresat sexual victima, acesta a strangulat-o cu o haină.

Fiind audiat, bărbatul, în vârstă de 35 de ani, şi-a recunoscut vina, declarând că a recurs la acest gest pentru că femeia l-ar fi vorbit de rău prin sat.

Procurorii consideră prea blândă pedeapsa aplicată inculpatului şi anunţă că vor contesta sentinţa în înstanţa ierarhic superioară.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.