(video) RAVAC International Film Festival aduce în acest an 50 de filme amețitoare la Chișinău. Unde le poți viziona

film

RAVAC International Film Festival aduce în acest an 50 de filme amețitoare la Chișinău. Vino să cunoști soiuri exclusive de filme proaspete, puse în teasc fără presare. În competiție pentru trofeele câștigătoare vor concura 45 dintre ele.

YOUBESC CREATIVE INSTITUTE și Asociaţia Consumatorilor de Artă te invită la Primul Festivalul Internaţional de Film din Moldova dedicat filmelor de ficțiune cu 3 secțiuni competiționale:

#Lungmetraje Internaționale;

#Scurtmetraje Internaționale;

#Zilele Filmului Moldovenesc.

RAVAC IFF își propune să promoveze arta cinematografică națională prin prezentarea celor mai proaspete producții ale momentului.

Timp de 5 zile, RAVAC International Film Festival aduce pe marele ecrane 50 de filme amețitoare din ultima colecție Cannes, Berlinale, Venice, propuneri la Premiile Oscar.

filme

În paralel cu celebrarea filmelor pe marele ecrane, RAVAC dezvoltă o platformă pe industria cinematografică prin organizarea a trei traininguri:

RAVAC Pitch va fi organizat în premieră în Republica Moldova și este destinat cineaștilor, care timp de patru zile de training și consultanță personalizată în elaborarea unui scenariu, își vor prezenta proiectele în fața unui juriu. Proiectul câștigător va obține marele premiu RAVAC Pitch în valoare de 10.000 USD asigurat de „YOU FIRST post-production” și „PASCARU PRODUCTION”, sumă aferentă în servicii.

seRIFF – Sound Engineering, invită la o sesiune teoretico-practică. Trainingul va fi livrat de Max Ponomarchuk și Valeriy Khiloboc, experți de talie mondială cu o vastă experiență în unul din cele doar 16 studiouri DOLBY PREMIUM din lume.

veRIFF – Proprietatea Intelectuală, workshop în domeniul proprietății intelectuale destinat specialiștilor din industria cinematografică şi a producţiei audiovizuală, organizat de către AGEPI.

RAVAC International Film Festival oferă 17 trofee din bronz, realizate de sculptorul Veaceslav Jiglițchi.

Premiul pentru întreaga activitate – Trofeul Post Humus din acest an va fi acordat familiei regretatului actor Mihai Curagău, Artist Emerit, decorat cu Ordinul Republicii, care anul acesta a împlinit 75 de ani de la naștere.

Alte două Premii de Excelență pentru întreaga activitate vor fi oferite unor personalități marcante din cinematografia autohtonă.

Premiul de Excelența Wine of Moldova pentru contribuția remarcabilă la dezvoltarea cinematografiei mondiale va merge la Eva Melander, actrița din filmului Border, propunerea Suediei la premiile Oscar, câștigatorul “Un certain Regarde” Festival de Cannes.

Trofeul RAVAC va fi oferit celui mai bun film din Competiția Lungmetraje Internaționale.

Ești așteptat de pe 3 până pe 7 octombrie în cinematografele Patria și Odeon:

Gala de Deschidere va avea lor pe data de 3 octombrie, ora 17:45, Patria Loteanu sala 3.

Gala de Premiere va avea loc pe data de 7 octombrie, ora 18:00, Teatrul Cehov.

Mai multe detalii despre filmele ce vor fi difuzate găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente