16:37:27 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Poliția NU o găsește pe femeia care a JEFUIT casa directorului „Transparency International Moldova” și solicită ajutorul populației: O recunoașteți pe femeia din imagine?

Social 01.10.2018 13:19 Vizualizări1401 Autor: Ziarul National
VIDEO // Poliția NU o găsește pe femeia care a JEFUIT casa directorului „Transparency International Moldova” și solicită ajutorul populației: O recunoașteți pe femeia din imagine?


La aproape două luni de la furtul din casa directorului executiv al „Transparency International Moldova”, Lilia Carasciuc, oamenii legii nu au reușit să dea de hoață, chiar dacă imaginile video au fost publicate chiar atunci în presa de la Chișinău.

Polițiștii sectorului Ciocana au făcut publice astăzi încă o dată acele imagini și solicită ajutorul cetățenilor în identificarea femeii care este suspectată de furt.

Lilia Carasciuc a declarat la Poliție că suspecta a venit acasă la ea și, sub pretextul de ai transmite o sumă de bani, a intrat în apartament. Văzându-se în locuință și profitând de neatenția proprietarei, suspecta a sustras bani și mai multe bunuri, după care a plecat, cauzând un prejudiciu în sumă de 3 350 de lei.

Poliția a inițiat o cauză penală pentru furt și făptașa riscă o amendă de până la 67 500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la patru ani.

Persoanele care au recunoscut femeia din imagini sunt rugate să informeze Poliţia la numerele de telefon: 068444456 sau 112.

Amintim că, anterior, Lilia Carasciuc a declarat presei că femeia din imagini a convins-o pe mama ei să-i permită să intre în casă, sub pretextul că are să-i transmită niște bani de la nepoata sa. Mamei Liliei Carasciuc i s-a părut suspect că nepoata, care se află peste hotare, i-a transmis o sumă de bani prin intermediul tinerei surprinse pe camerele de la intrarea în bloc. Femeia care o abordase a insistat că e o surpriză de la nepoată.

Pentru că neapărat și-ar fi dorit să intre în casă, tânăra a spus că trebui să primească 50 de euro rest din suma pe care i-o transmitea chipurile de la nepoată. Odată ajunsă în locuință, femeia a cerut să meargă la baie de câteva ori, iar în timpul acesta reușea să intre și în alte odăi. Pentru că bătrâna nu avea cei 50 de euro necesari, care urmau să-i fie restituiți „binefăcătoarei”, aceasta a plecat fără sa-i mai dea nimic.

Lilia Carasciuc a menționat că după vizită tinerei cu pricina din locuință au dispărut lucruri de preț și crede că tânăra care a intrat prin înșelăciune ar fi instalat sisteme de interceptare, mai ales că știa numele fiicei și alte amănunte cunoscute în sânul familiei.

Temerea directoarei TI Moldova e că acest jaf ar fi fost unul camuflat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md