Serviciul Fiscal anunță încasări în creștere cu 15% la buget în primele nouă luni ale anului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Veniturile acumulate de Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul public național (BPN) în primele nouă luni ale anului 2018 au crescut, comparativ cu perioada similară a anului 2017, cu 15,4%. Astfel, în perioada de referință au fost înregistrate încasări în sumă de 27,4 miliarde lei, ceea ce constituie o creștere cu 3,7 miliarde lei față de perioada similară a anului precedent.

În consecinţă, sarcina la Bugetul public național a fost supra executată cu peste 1,8 miliarde lei, sau cu 7,3%.

La Bugetul de stat, pe parcursul a 9 luni ale anului curent au fost încasate 12,3 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,8 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului 2017, sau o creștere de 17,3%.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări de 2,8 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 343,0 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent sau cu 13,7%.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 9,3 miliarde lei, ceea ce constituie cu 1,1 miliarde lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 13,8%.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 2,9 miliarde lei, ceea ce constituie cu 358,6 milioane lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului precedent sau cu 14,1%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...