23:51:50 23.04.2024
Stiri

Consiliul Județean Cluj alocă jumătate de MILION de euro pentru dotarea unui spital din raionul Hâncești

Social 01.10.2018 11:15 Vizualizări990 Autor: Ziarul National
Consiliul Județean Cluj alocă jumătate de MILION de euro pentru dotarea unui spital din raionul Hâncești Radio Cluj


În an Centenar, Consiliul Județean Cluj alocă 500 000 de euro pentru dotarea unui spital din raionul Hâncești din Republica Moldova.

„Am considerat că, înainte de orice, faptele trebuie să vorbească pentru noi, în anul Centenar. E un pas mare înainte în consolidarea relației cu adevărat speciale pe care o avem cu frații noștri de peste Prut pe care am decis să îi sprijinim direct prin finanțarea acestor proiecte din domeniul educației și sănătății", a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, scrie stiridecluj.ro.

Consiliul Județean Cluj a alocat din bugetul propriu echivalentul a 500.000 de euro în vederea finanțării construirii unui laborator clinic în cadrul Spitalului Raional Hâncești, respectiv pentru crearea unui Centru de excelență în domeniul educației. Conform hotărârii adoptate de plenul forului județean, din suma totală aprobată, 267.000 de euro vor fi alocați până la finele acestui an, diferența urmând a fi asigurată în cursul anului viitor.

Spitalul din Hânceșt îndeplinește rolul de spital regional ce deservește patru raioane, cu peste 260 000 de locuitori. Din costul total al proiectului, de 935.000 de euro, suma ce urmează a fi suportată de Consiliul Județean Cluj este de 350.000 de euro.

Referitor la edificarea Centrului de excelență în domeniul educației, necesitatea realizării acestui obiectiv este legată de dorința oferirii unei alternative viabile elevilor și profesorilor performanți, din diferite instituții educaționale din raion, care nu reușesc să depășească anumite bariere ce le limitează dezvoltarea și punerea în valoare, la maximum, a capacităților de care dispun. Prin crearea unui astfel de centru, autoritățile locale urmăresc formarea unui nucleu educațional de elită, capabil să ofere o integrare mult mai ușoară din punct de vedere profesional și social. Bugetul total estimativ al proiectului este de 185.000 de euro, din care Consiliul Județean Cluj va contribui cu suma de 150.000 de euro.

Legislația României prevede că autoritățile administrației publice locale din România pot aproba finanțări din bugetele proprii pentru anumite categorii de investiții derulate pe teritoriul Republicii Moldova și Ucrainei, în baza unor acorduri încheiate în acest sens.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md