O angajată a postului vamal al Aeroportului Internațional Chișinău, reținută de CNA și procurorii anticorupție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O angajată a postului vamal, amplasat în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, a fost reținută aseară de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA, fiind bănuită de pretindere și luare de mită. Potrivit denunțătorului, banii ar fi fost pretinși de la un cetățean străin pentru a nu documenta nedeclararea unei sume importante de bani la intrarea în țară.

Potrivit CNA, femeia ar fi luat 200 de lire sterline pentru a nu documenta faptul că cetățeanul străin nu a declarat suma introdusă în țară în conformitate cu legislația în vigoare.

Reținerea a avut loc în timpul transmiterii celor 200 de lire sterline, iar angajata vamei a fost prinsă în flagrant. Ulterior, aceasta a fost plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsită vinovată funcționara riscă până la 10 ani de închisoare.

În acțiunile sale, CNA și procurorii au fost sprijiniți de angajații Direcției securitate internă a Serviciului vamal care au acordat suport operativ pentru documentarea cazului.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura anticorupție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...