11:19:38 28.03.2024
Stiri

Transgaz a obţinut o finanţare europeană de 46 de milioane de euro, inclusiv pentru a-și extinde rețelele în R. Moldova

Economie 01.10.2018 08:30 Vizualizări1654 Autor: Ziarul National
Transgaz a obţinut o finanţare europeană de 46 de milioane de euro, inclusiv pentru a-și extinde rețelele în R. Moldova Zf.ro


Societatea Naţională de Transport de Gaze Naturale Transgaz Mediaş din România a obţinut un grant de 46 de milioane de euro, pentru a-şi finanţa un proiect în zona de Nord-Est a României, au anunţat reprezentanţii Ministerului Economiei de la București.

„Transgaz va semna, în zilele următoare, un contract prin care va primi un grant de 46 de milioane de euro din Programul Operaţional Infrastructura Mare pentru dezvoltarea capabilităţilor SNT în zona de Nord-Est a României”, a declarat Alexandru Macoveiciuc, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, într-o întâlnire cu presa, citat de zf.ro.

Dezvoltarea capabilităţilor SNT (sistemul naţional de transport gaz) în zona de Nord-Est a României este un proiect cu o valoare totală de 175 de milioane de euro. Acest proiect include o conductă suficientă pentru a transporta între 1,5 şi 2 miliarde de metri cubi de gaz natural, anual, şi staţiile de comprimare.

„Acest proiect este util şi relevant, atât în ceea ce priveşte securitatea general energetică a României, cât şi dezvoltarea interconectării cu Republica Moldova”, a detaliat Macoveiciuc. Legătura cu Republica Moldova este făcută pe gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău.

În ultimii doi ani, Transgaz a obţinut finanţări europene în valoare de 250 de milioane de euro.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md