/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Record mondial în România: Cea mai mare hartă „vie” a unei țări

missing
30 septembrie 2018, ora 12:12

Mai exact, un număr de 4.807 persoane, coordonate de sute de voluntari, au format în spaţiul din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina harta României, evidenţiată cu ajutorul pelerinelor negre, numărul 100 fiind scos în relief prin intermediul pelerinelor albe purtate de participanţi, scrie Agerpres.

La final, participanţii s-au folosit de şepcuţele primite pentru a colora în roşu, galben şi albastru harta României.

Denumirea oficială a recordului este ‘Largest human image of a country/continent’ (‘Cea mai mare imagine formată din oameni a unei ţări/continent’). Vechiul record a aparţinut Myanmarului, care, în 12 februarie 2018, a adunat 3.466 de oameni ce au format harta ţării lor.

Recordul, validat de o delegaţie a Guinness World Records, a mobilizat mii de copii, tineri şi adulţi din 70 de localităţi din Bucovina, Maramureş, Transilvania, Banat, Muntenia. Evenimentul a fost organizat în cadrul Festivalului „Bucurie în mişcare” de către Asociaţia 11even Cluj-Napoca, alături de Primăria Alba Iulia şi un lanţ german de hypermarket-uri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram