/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Macedonia, în faţa unei „decizii istorice”: Astăzi are loc referendumul asupra schimbării numelui țării

missing
30 septembrie 2018, ora 11:12

Macedonia intenţionează să adere la aceste organizaţii care promit stabilitate şi prosperitate. Această dorinţă a fost blocată de Atena, care consideră că Macedonia este numele exclusiv al provinciei sale nordice cu centrul la Salonic, scrie news.ro.

În iunie, noul premier social-democrat Zoran Zaev a semnat cu omologul său grec Alexis Tsipras un acord susceptibil să încheie diferendul – doar dacă numele „Republica Macedonia de Nord” este adoptat, Atena va înceta să se mai opună unei aderări a vecinului său la NATO şi UE.

Totodată, publicația menționează că cuvintele „Macedonia de Nord” nu apar în întrebarea adresată în referendum. Întrebarea sună în felul următor: „Sunteţi de acord cu aderarea la UE şi NATO, acceptând acordul” cu Grecia?”

Scrutinul a început la ora locală 7.00 (8.00, ora Republicii Moldova) şi se încheie la ora locală 19.00 (20.00, ora Republicii Moldova).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram