/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Serviciul Vamal poate scana doar 1% din autobuzele, microbuzele și mașinile care ies din țară. O companie americană vrea să dezvolte gradul de scanare

missing
30 septembrie 2018, ora 10:15

Aspecte ale realizării proiectului au fost discutate la New York, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu directorul pentru dezvoltarea proiectelor internaționale din cadrul companiei americane, Marc Morelli. Investitorul străin își propune să dezvolte infrastructura de scanare în toate cele 10 posturi vamale din Republica Moldova, cu posibilitatea de scanare până la 100% atât pe ieșire, cât și pe intrare, pe toate categoriile de unități de transport și bunuri care sunt transportate prin frontiera de stat.

Actualmente, Serviciul Vamal poate scana maxim 50% din autocamioanele care ies din țară și până la 1% din autobuzele, microbuze și mașini. Gradul scăzut de scanare se explică prin lipsa infrastructurii necesare.

Compania americană este specializată în elaborarea, dezvoltarea și implementarea soluțiilor moderne pentru inspecția mărfurilor, integrarea scanerelor pentru partajarea informațiilor și analiza la distanță a imaginilor obținute de pe scanner.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram