Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Știri de Cluj: Spitalul de…

Știri de Cluj: Spitalul de copii din Cluj se dezintegrează, dar Consiliul Județean Cluj alocă 500.000 de euro pentru dotarea unui spital din R. Moldova

În an Centenar, Consiliul Județean Cluj alocă 500.000 de euro pentru dotarea unui spital din raionul Hâncești din R.Moldova, notează site-ul clujean stiridecluj.ro.

În același timp, la spitalul din Cluj-Napoca, aflat în subordinea Consiliului Județean Cluj, Asociația Beard Brothers Cluj și alte organizații au renovat din donații saloanele în care stau copiii și chiar au construit un etaj nou, notează sursa citată.

Am considerat că, înainte de orice, faptele trebuie să vorbească pentru noi, în anul Centenar. E un pas mare înainte în consolidarea relației cu adevărat speciale pe care o avem cu frații noștri de peste Prut pe care am decis să îi sprijinim direct prin finanțarea acestor proiecte din domeniul educației și sănătății”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, după ce a promis jumătate de milion de euro Spitalului Raional din Hâncești.

Consiliul Județean Cluj deja a alocat din bugetul propriu echivalentul a 500.000 de euro în vederea finanțării construirii unui laborator clinic în cadrul Spitalului Raional Hîncești, respectiv pentru crearea unui Centru de excelență în domeniul educației. Conform hotărârii adoptate de plenul forului județean, din suma totală aprobată, 267.000 euro vor fi alocați până la finele acestui an, diferența urmând a fi asigurată în cursul anului viitor, scrie stiridecluj.ro.

Jurnaliștii clujeni amintesc că, în conformitate cu prevederile legislației actuale, autoritățile administrației publice locale din România pot aproba finanțări din bugetele proprii pentru anumite categorii de investiții derulate pe teritoriul R. Moldovabși Ucrainei, în baza acordurilor încheiate în acest sens.