/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Chișinăuienii care aruncă gunoiul în locurile neautorizate riscă amenzi usturătoare

28 septembrie 2018, ora 18:57

O curte din sectorul Râșcani arată ca o groapă de gunoi. Deșeurile sunt aruncate la întâmplare, deși în preajmă sunt tomberoane. Unii scapă de gunoi, aruncându-l de la geamul apartamentului, alții îl lasă lângă bloc, fiindu-le lene să ajungă la rampă.

Cam te tem să nu îți cadă ceva în cap

Eu știu că în sectorul Râșcani de multe ori am văzut astfel de cazuri. Anume acele case. Foarte multe.

Autoritățile municipale vor să scape de această problemă cu ajutorul amenzilor mai mari. Persoanele fizice care vor fi prinse aruncând deșeurile în stradă riscă să plătească aproape 2 mii de lei. Și cei care vor arunca resturile rămase după reparația din apartament, cum ar fi mobilier lăsat peste tot sau materiale de construcție, vor fi penalizați. Însă, pentru a-i prinde pe făptași, nu va fi chiar ușor.

„Oamenii vor fi penalizați de către poliție împreună cu noi. Locatarii ne anunță dar trebuie să avem și martori și să prindem persoana. Sunt multe cazuri când persoana a aruncat, a fugit și gata”, Constantin Railean, șeful întreprinderii Municipale Nr.19

Oamenii spun că aplicarea amenzilor ar putea să-i facă pe locatari să nu mai arunce gunoiul la nimereală și nu ar strica să se majoreze și mai mult valoarea penalităților.

Pentru psihologia moldovanului cred că este cea mai binevenită lege din ultimul timp. Vor fi restricționați în felul acesta populația țării noastre.

Asta nu este mult pentru că anume atunci aceștia se vor gândi.

Pentru că așa este mentalitatea moldovanului nostru, nu cred că pe ei îi împedică aceste lucruri

Eu cred că asta nu este mult pentru că dacă persoana prima oară va plăti , el va ține minte pentru mult timp dacă va achita acestă sumă. Eu cred că acesta este o soluție foarte bună pentru educarea acestora. De educat anume prin așa modalități trebuie, altă soluție nu există.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, de la începutul anului au fost întocmite circa 1860 de procese penale pentru cetățenii care au încălcat legislația în privința respectării curățeniei în municipiul Chișinău.

Reporter. Daniela Cuțu
Imagini: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram