/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

A fost înregistrat primul caz de hepatita E la om transmisă de la animale

missing
28 septembrie 2018, ora 17:07

Medicii nu cunosc deocamdată, cum acesta a contractat virusul, în schimb au descoperit că în apropierea casei lui erau mulți șobolani.

Până la acest moment nu au mai existat semne că acest virus se poate transmite și la oameni. Era cunoscut însă faptul că hepatita E poate fi răspândită prin apa contaminată.

După ce bărbatul a suferit o operație de transplant de ficat, dar și după ce a făcut câteva teste imagistice, medicii că ficatul nu funcționează normal.

„Suntem de părere că mâncarea a fost infectată de un șobolan contaminat”, transmit medicii.

Informăm că, simptomele hepatitei E includ icter, oboseală, febră, greață, vomă și durere abdominală.

Medicii spune că recuperarea bărbatului decurge normal.

Majoritatea oamenilor se recuperează cu ușurință după această boală, însă pentru cei cu deficiențe imunitare sau femei însărcinate, poate fi fatal.

De-a lungul timpului, mai mult de 60% dintre infecțiile pe care oameni la dezvoltă au apărut inițial la animale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram