(foto) Noul punct de trecere a frontierei de stat, Palanca, este finalizat în proporție de circa 70 la sută. Când va fi dat în exploatare

IMG_4191

Noul punct de trecere a frontierei de stat Palanca este finalizat în proporție de circa 70 la sută și urmează să fie dat în exploatare până la finele anului curent. Șantierul de construcție se întinde pe un teritoriu de 2,6 hectare și va include o clădire administrativă cu birouri pentru angajați, posturi de control pentru autoturisme, camioane, pietoni și bicicliști.

Noul punct de trecere va fi legat de șoseaua șoseaua Odessa – Reni de un drum nou de acces pentru construcția căruia Guvernul Republicii Moldova a alocat 630.000 Euro. Lucrările la traseu au început în luna august curent. Acesta va dispune de trei benzi de circulație, o bandă de accelerare, una de decelerare. Până la sfârșitul lunii septembrie, la șantierul de construcție a drumului de acces au fost finalizate toate lucrările pregătitoare, iar în prezent se lucrează la construcția terasamentului din argilă compactată. Totodată, au fost trasate cablurile pentru iluminatul stradal. Lucrările de construcție a drumului sunt finalizate în proporție de 40%, acesta urmând să fie dat în exploatare odată cu infrastructura punctului de trecere a frontierei.

IMG_4191

Noul punct de trecere va fluidiza la maximum traficul prin această zonă de frontieră, asta deoarece toate procedurile de control vor dura mai puțin de zece minute. În afară de reducerea timpului de așteptare la frontieră, noul punct de trecere are și alte avantaje. Noul edificiu va răspunde necesităților tuturor călătorilor, inclusiv ale persoanelor cu dizabilități, pentru care sunt construite pante de acces și blocuri sanitare adaptate.

Totodată, au fost prevăzute încăperi speciale pentru solicitanții de azil. Punctul de trecere va avea și un post de control pietonal, construit la Palanca pentru persoanele care traversează frontiera pe jos sau cu bicicletele.

IMG_4603

În prezent, punctul de trecere a frontierei de la Palanca este situat într-un edificiu vechi, iar infrastructura nu mai face față numărului mare de pasageri și autovehicule care traversează hotarul.
Punctul de trecere de la Palanca și traseul spre șoseaua Odesa-Reni vor fi date în exploatare până la finele anului curent.

IMG_4194
IMG_4592

Proiectul este implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și are un buget de 6,18 milioane de euro, dintre care 4,5 milioane de euro sunt acordate de Uniunea Europeană și 1,68 milioane de euro – de Guvernul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente