/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Turcia cere Germaniei extrădarea unui cunoscut jurnalist de opoziţie şi a altor 68 de suspecţi de terorism

missing
28 septembrie 2018, ora 15:02

Ankara a transmis Germaniei o “listă cu terorişti”, scrie Yeni Asir. Turcia cere extrădarea “urgentă” a celor 69 de persoane, a spus cotidianul, adăugând că lista prezintă adresele şi fotografiile suspecţilor, arătându-i intrând şi ieşind din apartamentele lor din Germania.

Pentru moment nu există nicio reacţie din partea Germaniei.

Can Dundar, fostul redactor şef al ziarului de opoziţie Cumhuriyet, este acuzat de dezvăluirea unor secrete de stat. El trăieşte în exil în Germania din 2016 şi este judecat în absenţă în Turcia.

Dundar urma să ia parte vineri la o conferinţă de presă cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele Erdogan, însă a anunţat pe portalul său media că nu va mai participa. “Am decis să nu particip,” a scris el.

Turcia ameninţase să anuleze conferinţa de presă dacă Dundar ar fi fost prezent.

Cotidianul Yeni Asir a precizat că pe lista trimisă de Turcia se află universitari bine cunoscuţi, precum şi suspecţi pentru lovitura de stat eşuată din 2016, între care şi presupusul “creier” al puciului, Adil Oksuz. Turcia a cerut în iunie Germaniei să îi furnizeze informaţii cu privire la locul unde se află Oksuz, un confident al clericului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara de orchestrarea tentativei de lovitură de stat, potrivit agenţiei de presă Anadolu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram