(foto) Fosta ministră a Sănătăţii, Ruxanda Glavan, solicită conducerii Google să blocheze informațiile false despre vaccinul anti-rujeolă

gs

Fosta Ministră a Sănătăţii, Ruxanda Glavan, a trimis o scrisoare companiei Google ca operatorul să intervină întru blocarea site-lor și forumurilor toxice pe care sunt răspândite informații greșite despre vaccinul anti-rujeolă.

„Dragi prieteni,

Gravitatea epidemiei de rujeolă a atins nivelul în care datul cu părerea pe Facebook despre vaccinare sau nevaccinarea copiilor noștri, nu mai funcționează. Multe mămici, cad pradă dezinformării și surselor toxice care furnizează conținut fals despre pretinsele riscuri pe care le-ar genera vaccinul.

Îndemnurile noastre către părinții care-s anti-vaccin ricoșează pur și simplu, argumentele lor fiind dintre cele mai naive.

De aceea am inițiat o scrisoare către conducerea Google ca operatorul să intervină întru blocarea site-lor și forumurilor toxice pe care sunt răspândite informații greșite despre vaccinul anti-rujeolă. Apelul a fost subsemnat de aproape o mie de părinți, medici, asistenți medicali, profesori, educatori și oameni simpli cărora le pasă de copiii din Republica Moldova și nu doar. Alături de toți semnatarii îmi pun speranța că vom primi un răspuns pozitiv. Or gigantul a pus tot timpul interesul global mai presus de toate și a intervenit de fiecare dată când a considerat că poate și trebuie să facă lucruri bune.

Apelul nostru se sprijină pe datele și argumentele Organizației Mondiale a Sănătății, ceea ce – credem noi – ne absolvă de subiectivitate.

Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au pus umărul în acestă inițiativă, iar către internauți vin cu îndemnul și rugămintea să distribuim cât mai mult acest apel, până când scrisoarea noastră va ajunge și pe cale oficială la conducerea Google” a scris fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan.


scrispare deschsias

Amintim că, în perioada 01 ianuarie – 24 septembrie 2018, au fost înregistrate 293 cazuri confirmate de rujeolă. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august, când au fost înregistrate 239 cazuri confirmate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente