Care este prima reacție a cinefililor după vizionarea celui mai nou film moldovenesc „Beautiful Corruption”

biu1

„Beautiful Corruption” este un amalgam de istorii bazate pe fapte reale și concentrate într-un singur erou. În goana după dreptate, protagonistul recurge la niște metode nu tocmai legale. Filmul este despre prețul pe care trebuie să-l plătească acesta, pentru a obține ceea ce-și dorește. La 27 septembrie, la Cinema Patria a avut loc avanpremiera filmului. Echipa #diez a colectat reacții ale persoanelor care au văzut filmul.

Angela Stafi

stafi1

„Dacă nu ar fi – nu s-ar povesti.

Ieșit acum de la avanpremiera filmului Beautiful Corruption. Noi toți, fiecare dintre noi, trăiește într-un film. Există un regizor, niște personaje, un context și un scenariu.

Filmul lui Eugen Damaschin nu este, așa cum a zis el însuși, o oglindă. Și este în același timp. Un nanu Colea, „înțelept” ale legilor locului, care sărbătorește singur și pompos ziua lui de naștere. Corupția naște singurătate? Sau poate are rădăcini în neputința personajului principal, care până la moartea mamei sale, e de acord să dea mită doar ca să se facă dreptate? O fi rădăcina ei în înverșunarea noastră de a face dreptate?

La fiecare pas în film – moarte. Ea nu se vede însă. decât atunci când Andrei (personajul principal) zice: a murit mama. Să o petreci cum trebuie. Moarte în apartamentul în care stă, în caietele elevilor, în familia de sus care se înjura și se ceartă, în doctoriță care e toată un ghem de frică, în prietenia celor 3: Andrei, Viorel și Mihai.

Nu sunt critic de film. De aceea judec ce văd în baza a cum mă simt. Intri în filmul lui Eugen și vrei să fugi: de durere, de neputință, de speranțe întoarse cu fundul în sus, exact ca în accidentul din film.

Nu o să povestesc acțiunea și istoria filmului. O să vă îndemn să mergeți să îl vedeți.

Eugen Damaschin citește în borcanul cu doi pești (imagine din film) și apoi te face să te întrebi:

În filmul cui trăiesc? Cine sunt personajele pe care le mituiesc pentru a face dreptate? Cine sunt cele care mor? Cine sunt eu?

De mâine filmul e la Patria. Până pe 4 octombrie. Un film dens, plin de trăiri contradictorii și cu un subiect care îți suflă în ceafă.

Aveți timp să vedeți cu câți pești și în ce borcan trăiți.

Aaaa, s-ar cere o campanie de #metoo. Eu de exemplu aș avea ce spune. Dar voi?

Cristi Jardan

jardan

Peștii iștea îs din film! „Beautiful Corruption” e un must see!

Mie mi-a plăcut! E dur, e trist, e bun! Si e al nostru si e despre noi! Fiecare are un nanu Colea și cunoaște cel puțin un Andrieș!

Indiferent, o să vă placă sau nu, dar păcat ar fi să nu-l vedeți! Mai ales că va merge în vreo 70 locații din toată Moldova!

Felicitări Anastasia Primov și toată lumea care a muncit la acest film

Alexandru Lebedev

lebedev

Despre Beautiful Corruption.

Un film parcă scos din cazuri reale, cu limbaj așa cum îl auzim de obicei, cu oameni care parcă ajută dar nu prea și punctul în care ajungi să-ți bagi piciorul.

Moldova nu e țară de minuni, e a opta minune a lumii. Un film despre fiecare din noi, mereu actual și mereu trist.

Cum se zice acolo, în engleză. Biutiful!

Bravo, Damaschin si Primov!
De văzut!

Lucia Aprodu

corrption

Ieri am fost la film. La Beautiful Corruption Film, în regia lui Eugen Damaschin și produs de Anastasia Primov. They did it! Și ce film! Greu, subtil, moldovenesc. Recomand cu încredere. Va rula la Patria Loteanu zilnic, de la ora 17.00, până pe data de 4 octombrie. Îndrăzniți, filmele moldovenești sunt încă rare, iar filmele moldovenești bune – unități.

Cristina Vicol

vicol

Sunt tare emoționată. Beautiful Corruption, primul film al lui Eugen Damaschin, este pur și simplu răvășitor. Nici nu-mi imaginez ce muncă titanică stă în spatele lui. Lasă un gust amar în gât și răscolește emoții de tot felul… De mâine, filmul va rula la Patria Loteanu, timp de zece zile, de la ora 16.00. Intrarea este liberă. Nu pierdeți ocazia, prieteni.

***

Printre actorii filmului sunt Igor Babiac, Valeriu Andriuta, Ion Borș, Igor Chistol, Constantin Haret și Silvia Luca. Filmările au avut loc în perioada aprilie-iunie, în peste 30 de locații din orașele Chișinău, Strășeni, Criuleni, dar și în studiourile „Moldova-Film”. În total, la producția filmului au lucrat circa 140 de persoane.

Filmul va putea fi vizionat timp de 7 zile la cinematograful „Patria-Loteanu”, începând cu data de 28 septembrie.

Mai mult, din luna octombrie lungmetrajul va putea fi urmărit în peste 70 de localități ale țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente