16:06:38 29.03.2024
Stiri

O agenție care duce studenți din R. Moldova la lucru pe vară în SUA, obligată să-i întoarcă unui tânăr circa 1,5 mii de dolari

Social 28.09.2018 13:30 Vizualizări1774 Autor: Ziarul National
O agenție care duce studenți din R. Moldova la lucru pe vară în SUA, obligată să-i întoarcă unui tânăr circa 1,5 mii de dolari


Tertipuri pentru a nu se ține de cuvânt și a respecta contractul încheiat.

O agenție din R. Moldova, specializată în recrutarea studenților moldoveni la muncă pe vară în Statele Unite ale Americii, a fost obligată să-i întoarcă unui tânăr pe care l-a mințit suma de 1 456 de dolari.

Studentului i-a fost fost întorși banii, după ce mama aceastuia a apelat la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. Aceasta a declarat că fiul ei a încheiat un contract de prestare servicii pentru a beneficia de un program de schimb cultural cu SUA, achitând în contul firmei pentru biletul de călătorie, asigurare pentru locul de muncă, cazare etc.

Reprezentanții firmei recrutante se obligau să achite studentului, la expirarea vizei de ședere pe teritoriul SUA, impozitul pe venit pentru perioada încadrării în timpul muncii, inclusiv prin împuternicirea altei persoane.

Mama băiatului a prezentat o procură eliberată de către Ambasada Republicii Moldova în SUA și avea temei legal ca să ridice banii achitați pentru taxe fiscale. Agentul economic a refuzat să achite, invocând faptul că taxele nu pot fi rambursate printr-o procură.

După implicarea inspectorilor care supraveghează drepturile consumatorului, agenția a acceptat soluționarea pe cale amiabilă a conflictului și i-a returnat mamei contravaloarea taxelor fiscale achitate în mărime de 1 456 de dolari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md