/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ce spune administrația Institutului Oncologic despre moaștele sfinte care urmează să fie aduse la spital

missing
28 septembrie 2018, ora 12:56

La etapa când s-a anunțat că se face lista a localurilor unde vor fi aceste moaște, am acceptat din considerente că s-a practicat. Și cred că și este normal. Noi nu insistăm, nu obligăm, noi nu ducem în salon, fiecare om are alegerea sa”, Larisa Catrinici, directoarea Spitalului Oncologic

Cât despre dotarea secțiilor cu aparataje medicale moderne și preparate suficiente pentru a trata bolnavii, Catrinici spune că discută permanent despre această problemă cu autoritățile.

Noi am înaintat solicitarea pentru a fi incluși în modificarea legii bugetului pentru acest an, pentru necesitățile pentru anul viitor. Suntem în discuții, noi comunicăm care sunt necesitățile. Dar eu n-am înțeles, ce moaștele acestea le aduce șeful statului?”, Larisa Catrinici, directoarea Spitalului Oncologic

Precizăm că în perioada 2 – 12 octombrie, cu suportul Președintelui Republicii Moldova și cu binecuvîntarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, în țara noastră va fi adus un fragment al moaştelor Sfîntului Pantelimon care se păstrează la Mănăstirea ”Sfîntul Pavel” de pe Muntele Athos.

Moaștele vor fi expuse în mai multe biserici și mănăstiri din capitală, urmând să fie aduse și la Institutul Oncologic din Chișinău. Reacția internauților nu au întârziat să apară. Aceștia îi îndeamnă pe medici să le spun autorităților de ce au nevoie, referindu-se la echipament, salarii, medicamente.

Nu aveți cu ce hrăni copiii dimineața, nu aveți sănătate?
– închinați-vă la niște moaște plimbate de Dodon. Că de ales l-ați ales. Restul a făcut tot
”, scrie și jurnalistul Vitalie Călugăreanu.

Oase pentru bolnavii de cancer? Ce urmează? Recitarea rugăciunilor în grup la monumentul lui Ștefan?”, se întreabă un alt internaut. .

Anterior, în presă, dar și pe rețelele sociale au fost publicate mai multe cazuri când pacienții s-au plâns că nu au medicamente pentru procedurile de chimioterapie, asta pentru că, din lipsă de bani, administrația Spitalului Oncologic a rămas fără rezerve de medicamente. Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova, circa 50 de mii de oameni luptă cu cancerul, iar peste șase mii de persoane mor anual, din această cauză. Cancerul constituie cea de-a doua cauză principală a mortalităţii, după maladiile cardiovasculare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram