23:55:02 25.04.2024
Stiri

Premierul Filip, la întrevederea cu Johannes Hahn: „Ca să fie clar, UE rămâne singura noastră opțiune, singurul nostru plan”

Politică 28.09.2018 12:34 Vizualizări1330 Autor: Ziarul National
Premierul Filip, la întrevederea cu Johannes Hahn: „Ca să fie clar, UE rămâne singura noastră opțiune, singurul nostru plan”


Premierul Pavel Filip l-a asigurat pe Comisarul european pentru politica de extindere și vecinătate, Johannes Hahn, că lansarea de către Partidul Democrat (PD) a Platformei „Pentru Moldova” nu înseamnă că se renunță la integrarea europeană.

„Ca să fie clar, Uniunea Europeană rămâne singura noastră opțiune, singurul nostru plan. Am avut o discuție sinceră cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de extindere și vecinătate, dar și un bun cunoscător al situației din țara noastră. Nu e ușor, avem urcușuri și coborâșuri, dar relația noastră cu UE este una de durată, una la care nu renunțăm. Locul nostru este în Europa”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook, după o întâlnire la New York, în marja sesiunii a 73-a a Adunării Generale a ONU, cu Johannes Hahn.

Pavel Filip a mai spus că Guvernul va asigura toate condițiile necesare, astfel încât alegerile parlamentare din R. Moldova să fie libere, corecte și transparente.

Același mesaj a fost transmis de premier și la întrunirea Internaționalei Socialiste de la New York.

„PD a lansat recent platforma politică „Pentru Moldova”, scopul nostru fiind să ne îndreptăm mai mult atenția spre oameni pentru a căuta soluțiile de ridicare a standardelor sociale, politice și economice din țara noastră”, a afirmat Filip.

Prim-vicepreședintele PD, Pavel Filip a vorbit de asemenea despre bunele rezultate ale parteneriatului dintre R. Moldova și UE, menționând în context evoluția pozitivă a economiei moldovenești, care a crescut cu 4,5% în 2017. „Suntem recunoscători pentru sprijinul internațional în depășirea problemelor de securitate și a problemelor economice și suntem încrezători că aceasta este cheia către un viitor prosper și pașnic”, a declarat premierul Pavel Filip, în discursul său de la Internaționala Socialistă.

În mesajul său, oficialul a amintit și despre demersurile internaționale ale R. Moldova în ceea ce privește retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului, făcând referire la rezoluția Adunării Generale a ONU din luna iunie și la declarația adoptată după summit-ul NATO din luna iulie de la Bruxelles, în care s-a cerut din nou acest lucru.

De menționat că, odată cu lansarea platformei politice „Pentru Moldova”, PD a fost acuzat de opoziție că prin acest pas renunță la integrarea europeană și se pregătește o alianță postelectorală cu socialiștii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md