20:08:18 24.04.2024
Stiri

Mesaj transmis de președintele României, Klaus Iohannis, premierului Pavel Filip la New York

Politică 28.09.2018 12:00 Vizualizări1695 Autor: Ziarul National
Mesaj transmis de președintele României, Klaus Iohannis, premierului Pavel Filip la New York


Preşedintele de la București Klaus Iohannis îndeamnă autoritățile de la Chișinău să continue reformele în justiţie şi în lupta împotriva corupţiei și să asigure respectarea statului de drept.

Mesajul i-a fost transmis de Iohannis premierului Pavel Filip în cadrul unei întrevedri pe care cei doi oficiali au avut-o la New York, în marja sesiunii a 73-a a Adunării Generale a ONU.

Un comunicat de presă al Președinției de la București arată că președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susținerea opțiunii europene, a modernizării și a transformării democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor săi.

În acest sens, președintele României a evidențiat că angajamentul proeuropean al Republicii Moldova și caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esențiale.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța unei bune comunicări strategice atât în relația cu Uniunea Europeană, cât și cu cetățenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă și, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE și a rezultatelor concrete obținute în acest proces.

Prim-ministrul Pavel Filip i-a mulțumit în mod deosebit președintelui Iohannis pentru sprijinul constant și substanțial acordat de România parcursului european al Republicii Moldova și a asigurat de hotărârea autorităților de la Chișinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană și de a stărui în eforturile de reformă în spirit european, pe baza Acordului de Asociere, inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

De asemenea, Prim-ministrul Republicii Moldova a exprimat interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precădere în domeniul energetic și cel al transporturilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md