17:11:11 29.03.2024
Stiri

Încă un motiv pentru care ar trebui să-ți ȘTERGI contul de Facebook

Știri 28.09.2018 11:04 Vizualizări1715 Autor: Ziarul National
Încă un motiv pentru care ar trebui să-ți ȘTERGI contul de Facebook Sursa: playtech.ro


Un nou studiu publicat de cercetătorii de la Princeton University dezvăluie informații pe care Facebook nu ar vrea să le știi.

Una dintre principalele revelații este că Facebook a păcălit utilizatorii să creadă că autentificarea în doi pași este doar pentru securitatea acestora, dar s-a dovedit că numerele lor de telefon erau folosite pentru a le arăta utilizatorilor reclame.

Lucrarea intitulată „Investigating sources of PII used in Facebook’s targeted advertising” este menită să afle de ce reclamele de pe platformă sunt atât de bine țintite către anumiți utilizatori. Cercetătorii au descoperit că Facebook creează un profil despre fiecare persoană (shadow profile), iar acest profil conține informații obținute prin metode mai puțin obișnuite.

„Atunci când utilizatorii activau autentificarea în doi pași și dădeau numărul de telefon, acel număr putea fi urmărit de publicitari timp de câteva săptămâni”, se arată în lucrarea de cercetare.

De asemenea, rețeaua socială aduna informații de fiecare dată când utilizatorii își actualizau informațiile de contact. Oamenii fac asta câteodată pentru a găsi mai mulți prieteni pe Facebook. Chiar și cercetătorii au fost surprinși de faptul că Facebook Ads a folosit informații care nu erau date direct de către utilizatori sau care nici măcar nu erau legate de utilizator. Mai mult, utilizatorii erau păcăliți să împărtășească informații private despre contactele lor fără să înțeleagă implicațiile.

De asta publicitarii sunt atât de interesați să-ți obțină numărul de telefon deoarece astfel pot să-și servească reclamele mult mai bine, iar asta va duce la vânzări mai multe și venituri mai mari. În același timp, Facebook vrea ca tu să primești reclame și ca tu să cumperi produse pentru a dovedi eficacitatea canalelor de reclame.

„Cred că mulți utilizatori nu înțeleg cum funcționează reclamele țintite: publicitarii pot să specifice exact ca utilizatorii să le vadă reclamele specificând adresele de email, numerele de telefon, nume și date de naștere”, a spus Rob Goldman, vicepreședinte al Facebook Ads.

Dacă nu vrei să-ți ștergi contul de Facebook, dar vrei să te afli mai mult în control asupra ceea ce reclame vezi poți merge la setări apoi la reclame și îi poți interzice rețelei să nu îți dea reclame în funcție de activitatea ta de pe platformă și așa mai departe.

Sursa: playtech.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md