UEFA a anunțat țara gazdă a Campionatului de Fotbal EURO 2024. Ce țară a fost aleasă

0_Euro-2024-Host-Announcement

Germania va organiza Campionatul European de fotbal din 2024. Anunţul a fost făcut de UEFA, joi. Germania a mai organizat competiţia în 1988, când turneul a fost câştigat de Olanda, după o finală cu Uniunea Sovietică.

Germania s-a aflat în competiţie cu Turcia, dar în cele din urmă a primit numărul maxim de voturi şi a fost aleasă să găzduiască pentru a doua oară competiția. În ’88, Germania s-a oprit în semifinale, după 1-2 cu Olanda.

Joseph Blatter a fost primul care a lăudat iniţiativa UEFA de a organiza Campionatul European pe teritoriul unei singure ţări şi renunţă la ideea organizării în mai multe state, scrie mediafax.ro.

„Mă bucur că UEFA a revenit la formatul vechi şi nu mai organizează ca în 2020 competiţia (în 2020 se va desfăşura pe teritoriul mai multor state europene). Germania este o alegere bună şi, datorită infrasctructrii, va oferi toate condiţiile”, a declarat Blatter după anunţul UEFA.

EURO 2020 se va disputa pe 12 stadioane, printre care şi Arena Naţională din Bucureşti. Semifinalele şi finala vor avea loc pe Wembley.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente